ارائه استراتژی های مناسب در جهت موفقیت کشاورزی پایدار و ارگانیک
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: ICARA01_339
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1177
نویسندگان
استادیار، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه امیرکبیر، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه امیرکبیر، ایران
چکیده
رشد روزافزون جمعیت و نیاز به مواد غذایی بیشتر، در چند دهه اخیر موجب گسترش کشاورزی صنعتی و بالطبع آن تأثیرات منفی بر خاک و طبیعت پیرامون شده است. نتیجه استفاده از کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات با هدف دستیابی به غذایی سالمتر، با کیفیت و کمیت بیشتر، متاسفانه آلودگی آب، خاک، محیط زیست، تولید محصولات کشاورزی ناسالم و در نهایت آسیب به انسان می باشد. کشاورزی پایدار یا ارگانیک در کشورهای توسعه یافته، در همین راستا و به منظور استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت ها و سیستم های طبیعی، بیولوژیکی و کم خطر پدید آمده و به خوبی مورد توجه است. متاسفانه در کشور ما با وجود اهمیت مهم بخش کشاورزی در اقتصاد غیرنفتی و اثرات سوء کشاورزی صنعتیف نسبت به مقوله کشاورزی پایدار کوتاهی شده است. سیاست ها و مطالعات صورت گرفته در این زمینه در حد تعاریف و تئوری بوده و در عمل کارایی لازم را ندارند. شناخت درست مشکلات اجرایی در این حوزه می تواند عاملی مؤثر در موفقیت سیاست های اعمالی باشد. در این مقاله ابتدا به بررسی اصول کشاورزی پایدار و سپس به مبحث آسیب شناسی و مشکلات پیاده سازی آن با استفاده از علم مدیریت استراتژیک و تکنیک ماتریس swot پرداخته شده است و در انتها چندین راهکار مناسب ارائه می شود. نوع پژوهش مطالعات میدانی و روش کار توصیفی- تحلیلی می باشد.کلیدواژه ها
کشاورزی پایدار، کشاورزی ارگانیک، مدیریت استراتژیک، swotمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.