بررسی انواع پیوند رقم هایوارد کیوی روی دو نوع پایه بذری هایوارد و برونو در شهرستان تالش
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: ICARA01_329
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3735
نویسندگان
دانشجوی ارشد باغبانی- فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
چکیده
کیوی را می توان به وسیله قلمه، کاشت بذر، کشت بافت و پیوندزدن ارقام تجاری تولید کرد. رایجترین روش های ازدیاد کیوی، پیوندشاخساره بر روی دانهال های کیوی است. این تحقیق به منظور بررسی اثر سه نوع پیوند شاخه شامل (اسکنه، زبانه ای و جانبی) بررویدو پایه بذری رایج در منطقه برای رقم هایوارد کیوی در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور انجام شد. فاکتور اول، نوع پیوند در سه سطح ((a(1: اسکنه، (a(2: زبانه ای، (a(2: جانبی) و فاکتور دوم، نوع پایه در دو سطح ((b(1: هایوارد بذری؛ (b(2: برونو بذری) با سه تکرار مورد آزمایش قرار گرفت. در این آزمایش صفاتی مانند درصد جوش خوردن پیوند، سرعت جوش خوردن آن رشد پاجوش پایه (تنه جوش)، وزن تر و خشک ریشه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین میزان گیرایی پیوند (100%)مربوط به ترکیب تیماری پیوند اسکنه x پایه برونو و پیوند زبانه ای x پایه هایوارد می باشد. در حالی که کمترین جوش خوردن پیوند با (66/70%) مربوط به پیوند پایه هایوارد به روش اسکنه بود. همچنین طبق نتایج تجزیه واریانس سرعت جوش خوردن پیوند و رشد پاجوش یا تنه جوش اختلاف معنی داری نداشتند.کلیدواژه ها
هایوارد، برونو، پیوند، درصد جوش خوردنمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.