بررسی اثر شوری و ارگاسترول بر میزان کلروفیل ها و کاروتنوئیدها در گیاه ریحان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ICARA01_312
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحسن چشمی

گروه زیست شناسی ، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور، ایران

فاطمه سعید نعمت پور

گروه زیست شناسی ، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور، ایران

قدیر طاهری

گروه زیست شناسی ، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور، ایران

چکیده

ارگاسترول با فرمول شیمیایی C28H44O یا به عبارتی C28H43OH، یک ترکیب شیمیایی با جرم موویی 396.65 گرم برمول می باشد. ارگاسترول نوعی ایکل استروئیدی یا استرول گیاهی است که وقتی توسط اشعه ماوراء بنفش فعال شود، تبدیل بهمی شود. ارگاسترول جسمی است جامد، سفیدرنگ، با نقطه ذوب 163 درجه سانتی گراد. ارگاسترول جریان پروتون و پلاریزاسیون غشاء سلول را تحریک می کند. این واکنش ها خیلی خاص به نظر می رسد چون توسط سوایر اسوترول ها این اتفاقنمی افتد. ارگاسترول توسط سلول گیاهی درک شده ودر سطح غشاء پلاسمایی باعث ایجاد تغییرات مختلفی می شود.به منظور بررسی تاثیر ارگاسترول در سطوح مختلف شوری بر میزان کلروفیل ها و کاروتنوئیدهای ریحان تحقیقی در آزمایشگاهتحقیقات گیاهی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور بصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار بهاجرا درآمد. دراین پژوهش تاثیر ارگاسترول و شوری بر کلروفیل ها و کاروتنوئیدها ریحان مورد بررسی واقع شد. کشت گیاه در شن انجام شد و برای تغذیه از محلول هوگلند استفاده شد. تنش شوری به صورت کلرید سدیم در چهار سطح (0، 50، 100 و 150 میلی مولار) در مرحله دو برگی اعمال شد و پس از یک هفته ارگاسترول در چهار سطح (0، 0/001، 0/01 و 0/1 میکرومولار) بر روی برگها محلول پاشی شد. نتایج نشان داد که اثر متقابل ارگاسترول و شوری بر میزان کلروفیل ها و کاروتنوئیدها در ریحان معنویدار بود (α≤1%) با افزایش مقدارشوری ، میزان کلروفیل ها و کاروتنوئیدها کاهش یافت در صورتی که با افزایش مقدار ارگاسترول به تنهایی میزان کلروفیل ها و کاروتنوئیدها افزایش یافت.

کلیدواژه ها

رنگیزه های فتوسنتزی، تنش شوری، ارگاسترول، ریحان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.