ترکیبات زیست فعال در غلات،شکل گیری و چشم انداز ارتقاء سلامتی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: ICARA01_273
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 952
نویسندگان
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران، ایران
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران، ایران
چکیده
ترکیبات زیست فعال عناصر مغذی هستند که در مقادیر کمی در مواد غذایی یافت می شوند . این مواد دارای اثرات سلامت بخش فراوانی برایانسان هستند. با توجه به اینکه غلات یکی از عمده ترین منابع تامین غذایی انسانها میباشند توجه به ترکیبات زیست فعال موجود در آنها دردهه اخیر به عنوان مبحثی جدید مورد توجه قرار گرفته است. در مبحث ترکیبات زیست فعال درتحقیقات پیشین که در دو دهه اخیر در دنیاصورت گرفته است به طور گسترده به پپتیدهای زیست فعال شیر پرداخته شده است و ترکیبات زیست فعال در غلات به عنوانی موضوعیکاملا جدید در سطح جهانی مطرح شده است. عمده ترین ترکیبات زیست فعال موجود در دانه غلات شامل :ترکیبات فنولیک ، فیتواسترولها ، توکول ها ، فیبرهای رژیمی (عمدتا بتاگلوکان)، لیگنان ها ، اسید فیتیک ، سینامیک اسید ، اینوزیتول ، گاما اوریزانول ، بتائین و آونترامید می باشند.عمده ترکیبات زیست فعال درسبوس و جوانه غلات یافت می شوند به همین دلیل غلات کامل، منبع غنی تری از ترکیباتزیست فعال نسبت به فرم تصفیه شده آن (نان ، سبوس ، پاستا) می باشند چراکه این لایه ها در حین آسیاب کردن از دانه جدا می شوند.با توجه به اینکه غلات در کشور ما نقش مهمی در تغذیه افراد جامعه دارد امید است با بررسی و شناخت این ترکیبات توسط محققین ما،زمینه تولید محصولات فراسودمند از غلات در کشور ما نیز همگام با دنیا فراهم شود.کلیدواژه ها
ترکیب زیست فعال، غلات، فراسودمندمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.