لزوم بکار گیری کشت مخلوط و خاک ورزی حفاظتی در توسعه کشاورزی پایدار
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: ICARA01_271
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 918
نویسندگان
کارشناس ارشد آگرواکولوژی
استادیار گروه زراعت دانشگاه زابل
دانشیار گروه زراعت دانشگاه زابل
دانشگاه زابل،دانشکده کشاورزی
چکیده
با وجود اینکه سیستم های کشت مخلوط از زمانهای قبل به عنوان کشت سنتی رواج داشته است، امروز نیز مورد توجهمحققان زیادی قرار گرفته است (Ghanbari, 2000). امروزه در اکثر نقاط ایران تک کشتیرایج میباشد.این امر باعث کاهش تنوع گیاهان زراعی، کاهش حاصلخیزی خاک، افزایش بیماری ها وآفات شده، ریسک اقتصادی را افزایش داده و در نتیجه باعث کاهش پایداری می شود (Waniet al., 1995, Bagayoko et al., 2000, Beurlin. 2001). طراحی و در مرحله بعد، مدیریت یک بوم نظام در کشاورزی پایدار مستلزم ایجاد تغییراتی در نظام های رایج کشاورزی است. این تغییرات شامل افزایش کارایی مصرف نهاده ها، جایگزینی نهاده های تجدیدناپذیر و زیانبار با نهاده ها و عملیات بوم سازگار و در نهایت طراحی مجدد نظام هایکشاورزی بر اساس اصل بوم شناختی می باشد. کشت مخلوط یکی از مولفه های کشاورزری پایدار محسوب می گردد، که بخشیاز برنامه تناوب زراعی در طراحی کشت بوم های پایدار است، ضمن افزایش تنوع بوم شناختی واقتصادی، باعث افزایش عملکرددر واحد سطح، افزایش ثبات نظام وتغذیه مطلوبتر انسان ودام می شود (Zhang and Li,2003) کشت مخلوط، کشت همزمان دو یا چند محصول در یک مزرعه است که در بسیاری از مناطق دنیا انجام می گردد. کشت مخلوط در مناطق واقلیم هایمختلف توانسته است عملکرد کل را در واحد سطح در مقایسه با تک کشتی افزایش دهد. این سیستم علاوه بر حفط تعادل اکولوژیک و ثبات سیستم، اهداف متفاوتی را دنبال می کند (جوانشیر و همکاران، 1379).کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.