شناسایی، جمع آوری و ارزیابی ژنوتیپ های بادام به منظور استفاده و حفاظت از ژنوتیپ های وحشی و بومی استان اصفهان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ICARA01_270
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 846
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم لطیفی خواه

دانشجوی دوره دکتری علوم باغبانی، گرایش میوه کاری دانشگاه شیراز و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

ایوب علی قاسمی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مهدی کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد هواشناسی کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

به منظور شناسایی وجمع آوری ارقام محلی و گونه های وحشی بادام موجود در استان اصفهان جهت حفظ و نگهداری ومعرفی بهترین رقم با عملکردبالاو صفات مطلوب در این تحقیق باغ های بادام و رویشگاه های طبیعی آن در مناطق مختلف استان اصفهان از سال 1379 به مدت 5 سال مورد بازدید قرار گرفتند. برای این منظور مناطق عمده کشت و پراکنش بادام در استان مشخص گردید و سپس در هر منطقه با کمک کارشناسان و باغداران محلی ارقام مختلف بادام موجود در آن منطقه شناسایی و درختان علامت گذاری شدند. این درختان در چهار مرحله (خواب فیزیولوژیکی درخت، مرحله گلدهی،دوره رشد رویشی فعال درخت وزمان برداشت محصول) مورد بازدید قرارگرفتند. در هر مرحله با تهیه نمونه از برگ، گل، شاخه و میوه خصوصیات گیاه شناسی ومورفولوژی درختان هر رقم با کمک دیسکریپتور بادام مطالعه و در هر صفت یادداشت برداری های لازم انجام گرفت. همچنین خصوصیات کمی و کیفی محصول هر یک از ارقام به طور جداگانه مطالعه شد براساس این مطالعات به تدریج ارقامی که دارای صفات مشابه بودند حذف و ارقامی که کاملاً از همدیگر متفاوت بودند حفظ شدند. پس از مرتب کردن صفات مورد بررسی ارقام بادام شناسایی شده براساس تعداد 16 صف کمی تجزیه کلاستر شدند. ارقام بادام محلی شناسایی شده در این تحقیق عبارتند از :علی اکبر ربیع، سفید (کاغذی)، سفری، دو بهره، مامائی، یارالهی، کبابی، تاجری، حاج میرزائی، پوست نازک دیرگل نائین، پوست کلفت دیرگل نائین، بادام سنگی دیرگل زفره، بادام پوست نازک دیرگل زفره، شیربادام، سنگی تخت (ترمه بادام)، منقای دیرگل، شمشیری، تجارتی، مامائی فریدونشهر، بادام سنگی، دیرگل، بادام مجنون، بادام پوست کلفت، بادام خورشیدی، بادام خیلی دیررس، بادام درشت دو پوست، بادام نوک کلاغی، بادام پوست کلفت برزک، بادام هلویی، بادام ریز سنگی، خر بادام. علاوه بر این 6 گونه وحشی بادام به نام های A.scoparia, Amygdalus communis,A.houssknechti,A.elaeagnifolia,A.eburnea در ارتفاعات استان اصفهان شناسایی شد.

کلیدواژه ها

بادام، شناسایی، جمع آوری، ارقام محلی، گونه های وحشی، دیسکریپتوربادام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.