تعیین ارزش غذایی بخش های پروتئین دانه های گندم، جو و ذرت عمل آوری شده، با سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ICARA01_268
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شرفعلی میرزائی

دانشجویان کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

کیوان کرکودی

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

سعید خلج زاده

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

چکیده

برآورد صحیح ارزش غذایی خوراک های مورد استفاده در تغذیه دام، گام مهمی در تامین احتیاجات غذایی آنها به شمار می رود. در بین مواد دانه ای،گندم، جو و ذرت نسبت به سایر غلاتبیشترین استفاده را در خوراک نشخوارکنندگان دارند.این غلات به دلیل دارا بودن بیشترین مقدارانرژی خالص شیردهی و نیز کم بودن نسبی قیمت آن ها، نقش مهمی در تامین انرژی و پروتئیندام دارند.دسترسی میکروب های شکمبه و آنزیم های تجزیه کننده مواد مغذی به آندوسپرم دانهدر غلات عمل آوری نشده نسبت به عمل آوری شده کمتر است و حتی امکان عبور دانه کامل ازدستگاه گوارش دام و دفع دانه وجود دارد. فرآوری غلات، موجب افزایش قدرت حل شدن آن ها درمایع شکمبه می شود که به نوبه خود گام مهمی در افزایش تجزیه پذیری، هضم پذیری و جذبمواد مغذی غلات خواهد بود. نرخ عبور مواد از بخش های مختلف دستگاه گوارش و مقدار هضم درشکمبه و روده می تواند متأثر از روش های فراوری دانه باشد. همچنین استفاده از سیستمکربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل (CNCPS) درتنطیم جیره های غذایی در دامداری های ایران رو به افزایش است، در حالی که فقدان اطلاعات کافی در مورد مواد خوراکی در داخل کشور،استفاده کنندگان این سیستم را با محدودیت همراه ساخته است . هدف از انجام این تحقیقافزایش ارزش تغذیه ای موجود در سه غله ی گندم، جو و ذرت با استفاده از روش های مختلفعمل آوری به روش های آسیاب کردن، غلتک زدن، پرک کردن با بخار آب و پلت کردن و تعیین ارزش تغذیه ای بخش های پروتئین (A, B1, B2, B3, C) آن ها با سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل ، می باشد.

کلیدواژه ها

فرآوری غلات، (CNCPS)، آسیاب کردن، غلتک زدن، پرک کردن با بخار آب ،پلت کردن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.