مروری بر بررسی اثر چند گیاه دارویی بر روی شاخص های رشدی و تغذیه ای آبزیان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ICARA01_253
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهین ریگی

عضو هیات علمی پژوهشکده تالاب بین المللی هامون. گروه شیلات دانشگاه زابل

مرضیه ظریف جو

مدرس دانشگاه پیام نور آغاجاری

چکیده

امروزه مصرف گیاهان دارویی با توجه به اثرات مخرب داروهای شیمیایی بر سلامت موجودات و در نهایت سلامت بشر مورد توجه بسیاریاز محققین قرار گرفته است. داروهای گیاهی به عنوان مکمل های رشدی می توانند بر پارامترهای رشدی و ضریب تبدیل غذایی و میزان بقا اثر داشته باشد. اهمیت برخی از ماهیان مانند قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و کپور معمولی (Cyprinus carpio) در صنعت آبزی پروری از یک سو افزایش تلفات ناشی از تنش های مختلف شیوع بیماری های عفونی و عدم تاثیر داروهای سنتزی از سوی دیگر باعث شده که به بررسی و تحقیق بر روی گیاهان دارویی به دلیل کم خطر بودن بر سلامت جانداران پرداخته شود.گیاهانی مانند دارچین، مورخوش و گیاه جعفری دارای اثراتی بر روی شاخص های رشدی ماهیان می باشند. مصرف بی رویه دارو و موادشیمیائی علاوه بر ایجاد مقاومت در میکروارگانیسم ها سبب نفوذ مواد سمی به خاک و آب می گردد و محیط زیست مجاور مزارع پرورشآبزیان را به شدت آلوده کرده تثبیت داروها و مواد شیمیائی در بافت های ماهی و آبزیان بهداشت انسانسی را به خاطر ایجاد حساسیت هایمختلف ، مقاومت باکتریائی به عوارض کبدی و کلیوی به مخاطره میاندازد. در حال حاصر بدلیل جوان بودن صنعت آبزی پروری و کمبودنیروی متخصص در زمینه بهداشت و بیماریهای آبزیان اکثر موارد کاربرد داروها و مواد شیمیائی خارج از سیستم صحیح تشخیص و تجویزرسمی صورت گرفته و بدون در نظر گرفتن باقیمانده های داروئی و اثرات آلایندگی آنها در طبیعت و همچنین عوارض سوءاین مواد رویانسان (سرطان ها، ناقص الخلقه زائی و ...) و سایر اجزاء اکوسیستم آب و خاک مصرف می شوند.

کلیدواژه ها

قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)، کپور معمولی (Cyprinus carpio)، دارچین مورخوش، جعفری، شاخص های رشد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.