تعیین مناسب ترین روش پرایمینگ بذر بر کاشت مستقیم برنج رقم طارم
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: ICARA01_198
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 799
نویسندگان
کارشناس موسسه تحقیقات تهیه بذر و نهال کرج، ایران
استادیار دانشگاه پیام نور مرکز قم
کارشناس موسسه تحقیقات تهیه بذر و نهال کرج، ایران
چکیده
به منظور تعیین مناسب ترین روش پرایمینگ بذر بر کاشت مستقیم برنج رقم طارم آزمایشی درایستگاه تحقیقات کشاورزی دشت ناز ساری انجام شد. بعد ازانتخاب مناس بترین دما، مدت زمان پرایمینگ وغلظت های مناسب از مواد برای پرایمینگ یک کیلو گرم بذر از این رقم انتخاب وجهت کاشت در مزرعه، 2 تا 3 هفته قبل ازکاشت،آماده گردیدند. پیش تیمارهای مناسب به مدت 24 ساعت و در دمای 25 درجه سانتی گراد جهت پرایمینگ قرارگرفتند. به علت وجود اثر متقابل بین ارقام و تیمارهای پرایمینگ، آزمایش به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار برای هررقم اجرا گردید. مواد پیش تیمار آن شامل، تیمارهای پل یاتیلن گلایکول (PEG) 20، کلریدپتاسیم (KCl) یک، کلرید کلسیم ((Ca Cl(2)؛ 0/5، هیدروفسفات پتاسیم ((KH(2)PO(4)؛ 0/2 درصد، آب و شاهد بودند. مواد پیش تیمار رقم طارم شامل تیمارهای 20PEG؛ 0/5KCl درصد، (Ca Cl(2 یک، (0/5KH(2)PO(4 درصد ،آب و شاهد بودند. نتایج تجزیه داده ها در شرایط مزرعه نشان داد در رقم طارم، تیمارهای هیدروفسفات ((KH(2)PO(4)؛0/2 در صد، کلرید پتاسیم ((CaCl(2) یک درصد کلرید پتاسیم (KCI)؛0/5 درصد و آب از نظر تأثیر بر درصد ظاهر شدن گیاه چه، عملکرد و اجزای عملکرد و عملکرد بیولوژیکی مناسب تر از بقیه تیمارها بودند و جهت پیش تیمار نمودن بذرهای این رقم جهت کاشت در مزرعه توصیه می گردند.کلیدواژه ها
پرایمینگ بذر - کاشت مستقیم برنج - رقم طارممقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.