تنوع گونه های مهم توکسین زای قارچی در خوراک طیور استان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ICARA01_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف آذرخش

دانشجوی دکتری میکروبیولوژی،گروه میکروبیولوژی، دانشکده زیست شناسی دانشگاه تهران ،تهران، ایران- کارشناس بخش پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی

مراد رحیمی

استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی ، کرمانشاه، ایران

علی میکائیلی

استادیار گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، ایران

چکیده

غذاهای دام و طیور محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم های قارچی، تولید متابولیت های ثانویه آنها و در این صورت تهدیدی برای سلامتی انسان و حیوان می باشند. طی مراحل حمل ونقل، انبار سازی بلند مدت و زمانی که شرایط محیطی و فیزیولوژیکی برای رشد قارچ فراهم باشد، سموم قارچی تولید می شوند، که به طور کامل از خوراک حذف نمی شوند. از عوامل موثر در رشد قارچ ها و تولید سموم در خوراک دام، رطوبت بالا و دمای مناسب می باشد. آفلاتوکسین ها ، سمومی هستند که توسط قارچ های توکسین زا مانند: آسپرژیلوس تولید می شوند. این سموم از طریق گوشت، شیر و تخم مرغ به انسان انتقال می یابند. به علت اثرات مخرب قارچ ها بر مواد غذایی مورد مصرف انسان و دام، بررسی میزان شیوع گونه های با اهمیت قارچی از جمله جنس آسپرژیلوس ضروری است (14،12 و 15). شناسایی گونه های آسپرژیلوس موجود در خوراک دام و طیور در جهت کنترل و پیشگیری بخش عمده ای از اثرات آلایندگی آن ها حائز اهمیت است، بنابراین در این کار تحقیقاتی، خوراک مصرفی ماکیان گوشتی اطراف شهر کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفت و میزان آلودگی به گونه های این قارچ تعیین گردید.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.