استخراج، جداسازی و شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس گون کتیرایی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: ICARA01_139
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2271
نویسندگان
دانشجوی دکتری مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
چکیده
گونه های مولد کتیرا، به جنس گون که یکی از بزرگترین جنس های گیاهان گلدار است و به خانواده پروانه آسا تعلق دارند. کشور ایران خاستگاه اصلی و یکی از مراکز مهم تنوع گونه های گون در دنیای قدیم است. از آنجا که گیاهان دارویی در دنیاجهت تغذیه و درمان بیماری ها بسیار مؤثر و از اهمیت خاصی برخوردار میباشند، شناسایی ترکیب های موجود در گونه های دارویی و معطر مورد توجه محققان و پژوهشگران قرار گرفته است. بررسی میزان مواد مؤثره گیاه گون کتیرایی در مراتعکرسنک استان چهار محال و بختیاری، جهت پی بردن به خصوصیات شیمیایی آن صورت گرفت. به این منظور، نمونه هایی در طول 6 ترانسکت 200 متری در مرحله رویشی برداشت شدند. تهیه اسانس و عصاره گیری نمونه توسط دستگاه کلونجر و با روش تقطیر با آب انجام شد. جهت شناسائی و تجزیه اسانس از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف نگارجرمی (Agilent 6890)GC-MS استفاده شد. شناسایی ترکیبات با بررسی طیف های حاصله و مراجعه به کتب مرجع صورت گرفت. ترکیبات عمده شیمیایی شامل 23 نوع ترکیب که نشان دهنده 72/11 درصد کل ترکیب های اسانس بودند، شناسایی شد. نتایج حاصله نشان داد که عمده ترین آنها شامل ترکیبات*********میباشند. از طرفی نتایج نشان دهنده این است که بیشتر ترکیبات موجود در این گیاه ناشناخته میباشند. با توجه به اهمیت این گیاه در صنایع مختلف از جمله دارویی، انجام تحقیقات و پژوهش های بیشتر جهت شناخت ترکیبات شیمیایی این گیاه ضروری است.کلیدواژه ها
گون کتیرایی، مواد مؤثره، کروماتوگرافی گازی، کرسنک، استان چهار محال و بختیاریمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.