بررسی مواد متشکله اسانس گیاه Eryngium billardieri
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: ICARA01_136
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3211
نویسندگان
دانشجوی دکتری مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
چکیده
< p> اسانس ها ترکیبات معطری هستند که در اندام های مختلف گیاهان یافت می شوند و به علت تبخیر در اثر مجاورت با هوا، آن ها را روغن های فرار یا روغن های اسانسی می نامند. اسانس ها در صنایع دارویی، غذایی، بهداشتی و آرایشی کاربرد دارند. گیاه زول با نام علمی Eryngium Billiardieri ا ز گونه های متعلق به خانواده Umbelliferae (جعفری) میباشند که پراکندگی نسبتا وسیعی در ایران دارند. در این تحقیق گیاه مذکور از مراتع کرسنگ واقع در استان چهار محال و بختیاری جمع آوری شده است.به این منظور، نمونه هایی در طول ۶ ترانسکت ۲۰۰ متری در مرحله رویشی برداشت شدو پس از استخراج اسانس به روش تقطیر با آب، اجزاء متشکله با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف و گاز کروماتوگراف متصل به طیف نگار جرمی مورد شناسایی قرار گرفته و و مقدار هر یک از ترکیبات تعیین شد.نتایج حاصل از این تحقیق منجر به شناسایی پانزده ترکیب در گیاه Eryngium Billiardieri شد. بیشترین ترکیبات شیمیایی در این گیاه مربوط به (Bisabolone oxide a (alpha به میزان ۱۲/۸۶ درصد می باشد. با توجه به اهمیت این گیاه از نظر دارویی و کمبود اطلاعات در مورد ترکیبات شیمیایی این گیاه، جهت شناسایی نوع و خواص شیمیایی این گیاه، انجام تحقیقات و پژوهش های بیشتر جهت شناخت ترکیبات شیمیایی این گیاه ضروری میباشد.< /p>کلیدواژه ها
Eryngium Billiardeiri، گاز کروماتوگراف، اسانس، Bisabolone oxide a (alpha)، مراتعمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.