تأثیر جهانی شدن بر کشورهای در حال توسعه با تأکید بر بخش کشاورزی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ICARA01_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 903
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سلیمانی کاریزمه

کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی- دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سیدمهدی میردامادی

عضو هیات علمی ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

نجمه سلیمانی کاریزمه

کارشناس ارشد روابط بین الملل- دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی-

چکیده

هزاره سوم عصر ارتباطات و گسترش فناوری است در این دوره مرزها شکافته شده ومحدودیت های فیزیکی از بین برداشته می شود و تبادلات افزایش می یابد. هر رویدادی در هرنقطه ای از جهان در کیلومترها دورتر تأثیر گذاشته و ارتباطات را بدون در نظرداشتنمحدودیت های بظاهر فیزیکی می شکافد و دهکده ای جهانی را ایجاد کرده است. هر تغییر وتأثیر اقتصادی و تجاری، اجتماعی، فرهنگی، نظامی، بهداشتی، کشاورزی، تکنولوژی و تأثیراتبیشماری که زاییده جهانی شدن است. کشورها بنا به ظرفیتهای موجود و درجه توسعه یافتگیاز تأثیرات آن بهره برده و یا این جهانی شدن عاملی می شود که به عقب رانده شوند. کشورهااعم از توسعه یافته، در حال توسعه و یا توسعه نیافته با ترمیم و اصلاح زیرساختهای اداری واقتصادی سطح تبادلات و خدمات خود را افزایش داده و یا دولتها در پی اجرای سیاستهایناقص و ناکارآمد از مواهب بازار جهانی شدن بهره نبرده و به عقب واپس زده می شوند. اینمطالعه به سه بخش تقسیم می شود. در هر بخش بطور مفصل موضوع تبیین شده ودیدگاه های متفاوت و بعضاً متناقض مطرح می گردد. طرح مسئله جهانی شدن و ارائه تعاریفمختلف اساسی ترین و بنیادی ترین تعاریفی است که در این موضوع گنجانده می شود. دربخش دوم مفهوم توسعه تبیین خواهد شد. توسعه جریانی چند بعدی است که جهت پی بردنبه مفهوم آن، هر نظام بسته به خط مشی تعیین شده دیدگاهی مشخص را در نظر دارد. درچالش برانگیزترین و مهم ترین بخش تأثیرات مثبت و منفی موضوع جهانی شدن بر تمام بخشها بویژه کشاورزی کشورهای در حال توسعه مطرح خواهد شد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.