بررسی عوامل موثر بر کاهش مصرف سموم شیمیایی از دیدگاه گوجه فرنگی کاران در استان بوشهر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ICARA01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوذر منفرد

دانشیار موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهادکشاورزی

کبری توکلی

کارشناس ارشد باغبانی

چکیده

استفاده بیش از حد از نهاده های شیمیایی، خسارت و هزینه جبران ناپذیری را به انسان و محیط زیست، بویژه در کشورهایدر حال توسعه وارد نموده است. ازجمله: آسیب به زمین های کشاورزی، شیلات، جانوران و گیاهان، از بین بردن غیر عمدیحشرات مفید و مرگ و میر انسان ها بخاطر قرار گرفتن در معرض آفت کش ها(ویلسون و تایسدل، 2001 ). پس از انقلابصنعتی در اروپا، به دلیل بهبود وضعیت بهداشت، کاهش میزان مرگ و میر نوزادان و فراهم آوری امکانات رفاهی جمعیتافزایش قابل توجهی یافت. جهت پاسخگویی به نیاز غذایی این جمعیت، کشاورزی تولیدگرا بر اساس مصرف نهاده های شیمیاییپایهریزی گردید. بدین ترتیب افزایش تولید با مصرف نهاد ههای شیمیایی (کود و سم) میسر و امنیت غذایی بشریت برایچندین دهه بیمه گردید. با این کشف نه تنها عملکرد در واحد سطح بالا رفت بلکه کشاورزان توانستند زمی نهای نامناسب رانیز با مصرف کود برای کشت آماده کنند (سپهر و همکاران، 1389 ). با موفقیت این سیستم تولیدی، انقلاب سبز نیز درکشورهای در حال توسعه، با استفاده از گونه های گیاهی اصلاح شده، استفاده بیش از حد ازکودهای شیمیایی به ویژه کودهاینیتروژن، پتاسیم و فسفر، رو شهای نوین آبیاری، استفاده از ماشین آلات جدید، کنترل مؤثر حشرات و بیمار یها، بهبود نژاد دامو طیور و استفاده از ری زمغذی ها پی ریزی گردید (Cheng et al, 1992). بنابراین در بیشتر موارد پذیرش فلسفه غربی اشرفیت انسان و فلسفه مدرنیزاسیون، مجموعه ای کاملاً متفاوت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را برای پیشرفت کشاورزی سنتی پیشنهاد نمود (Shi, 2002).

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.