مطالعه تاثیر کود فسفر و تراکم های مختلف کاشت بر شاخص های رشدیموسیر (Allium altissimum Regel)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ICARA01_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه محمدخانی

انشجوی کارشناسی ارشد مجتمع آموزش عالی کشاورزی و منابع طبیعی شیروان

محمد خیرخواه

محمود قربانزاده نقاب[

علیرضا دادخواه

چکیده

به منظور بررسی تأثیر تراکم و کود فسفر بر شاخص های فیزیولوژیک رشد، آزمایشی در سال 1392 در مزرعه تحقیقاتی مجتمع آموزش عالی شیروان انجام شد. در این تحقیق از گیاه دارویی موسیر (Allium altissimim Regel.) استفاده شد. موسیر گیاهی است چندساله که به صورت وحشی و پایا در رویشگاهای طبیعی و مرتفع رشد می کند. این تحقیق به صورت طرح فاکتوریل در قالب بلوک کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل چهار سطح کود فسفر (0، 150، 250، 350)کیلوگرم در هکتار و تراکم در سه سطح ( 20، 30، 40) بوته در متر مربع بودند.این بررسی ، شاخص های فیزیولوژیک رشد ازجمله شاخص سطح برگ ، سرعت رشد نسبی و سرعت رشد محصول، نسبت سطح برگ و سرعت اسیمیلاسیون خالص تعیین شد. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش سطح کود فسفر شاخصسطح برگ، نسبت سطح برگ، سرعت رشد نسبی و سرعت رشد محصول و سرعت اسیمیلاسیون خالص افزایش یافت. بطوریکه بیشترین این اعداد در تیمار چهارم فسفر ( 350 تن در هکتار) مشاهده شد. همچنین با افزایش تراکم مقدارشاخص های فیزیولوژیک رشدی کاهش یافت. بطوریکه بیشترین این مقدار در تیمار اول تراکم ( 20 بوته در متر مربع) بدست آمد.

کلیدواژه ها

موسیر، شاخص های فیزیولوژیک، تراکم، فسفر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.