مطالعه وب ررسی ساختارکاروانسراهای شاه سلیمانی آهوان دامغان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT01_1240
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 442
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا کیانی

دانشجوی کارشناسی معماری موسسه رشد دانش سمنان

علی اکبر مردان

کارشناس ارشد رشته معماری اسلامی

چکیده

کاروانسراها از یادگارهای زیبای تاریخ معماری ایران می باشند . به این علت که ایجاد کاروانسراها برای برقراری ارتباط وحمل ونقل های اقتصادی و نظامی وحمایت از کاروان ها و از همه مهمتر رفاه مردم مسافر بوده است . در کشور ایران باتوجه به شرایط متفاوت آب و هوا در مناطق مختلف کشور،کاروانسراها هریک با ساختار مختلفی ساخته می شدند و معماران و هنرمندان ایرانی برای ساخت کاروانسرا ها مانند سایر بناها ، با بهره گیری از اصولی چون مردم واری، خودبسندگی ،پرهیز از بیهودگی ،بهره گیری از پیمون ونیارش و درون گرایی نهایت استفاده را کرده و توانسته اند بناهای رابسازند که با گذشت قرن ها ساختار کلی خود را حفظ کنند. از این رو ساختار کاروانسراهای ایران نیز با گذشت ایام زیاد،چندان دچار دگرگونی نشده اند. ولی در عصر حاضر به این بنای مهم معماری ایران کمتر توجه شده است و این بناها عمدتآ رو به ویرانی می روند واز هدف اصلی خود دور شده اند. همچنین در این مقاله سعی شده به شناخت و بررسی ساختار معماری کاروانسرای شاه سلیمانی آهوان دامغان که از نوع کاروانسراهای چهار ایوانی در ایران می باشد به این مهم پرداخته شود. پژوهش انجام یافته بر مبنای روش تحقیق توصیفی تحلیلی می باشد که برای انجام مطالعهازجمع آوری اطلاعات اعم از اسنادی و میدانی بهره گیری شده است. در بخش مطالعات کتابخانه ای به بررسی مبانی نظری و سوابق مطالعاتی موضوع پرداخته شده است

کلیدواژه ها

کاروانسرا، معماری ، بوم، کاروانسرای شاه سلیمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.