بررسی وضعیت پایداری تونلها و سایرسازه های زیرزمینی تحت اثرارتعاشات

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT01_0879
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 746
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جمالی

کارشناس ارشد عمران زلزله دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد ایران

سیدطاها طباطبایی عقدا

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی

حسین توحیدی نیا

کارشناس ارشد عمران سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد ایران

شهرام زمانی

کارشناس ارشد عمران سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد ایران

چکیده

بررسی وضعیت پایداری تونل ها و سایر سازه های زیرزمینی در اثر ارتعاشات، یکی از مسائل مهمی است که در هنگام طراحی باید به آن دقت ویژ های شود .صرف نظر از هزینه سنگین ساخت و اجرای تونل ها، چنانچه به مکانیز م های ارتعاشات توجه نشود، در صورت وقوع زلزله تونل ها دستخوش آسیب هایی می شوند که هزینه تعمیرات آنها نسبتاً سنگین خواهد بود. در این مطالعه به بررسی روابط وانگ و پنزین در تحلیل لرزه ای تونل مورد طرح به منظور درک صحیح تفاوت در پاسخ ها و همچنین مشخص شدن اهمیت نکات اجرایی در هنگام احداث تونل شد این گونه که مقادیر نیروهای محوری و لنگر خمشی ناشی از ارتعاشات زلزله در روابط وانگ و پنزین در شرایط لغزش کامل یکسان بودند، همچنین مقادیر لنگر خمشی بدست آمده از روابط وانگ و پنزین در شرایط بدون لغزش یکسان می باشند، اما مقدار نیروی محوری بدست آمده از رابطه وانگ در شرایط بدون لغزش ( 714 کیلونیوتن ) است که بسیار بیشتر از پاسخ رابطه پنزین ( 84.2 کیلونیوتن) می باشد که علت این تفاوت درنظر گرفتن نسبت تراکم پذیری و انعطاف پذیری در روابط وانگ است. در کل می توان این نتیجه را گرفت که پوشش بتنی تونل در مقاوم سازی سازه در برابر ارتعاشات زلزله بسیار مهم بوده و این مسئله به خوبی از روابط و محاسبات مشخص است

کلیدواژه ها

زلزله ، تونل ، روابط وانگ ، روابط پنزین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.