بررسی تاثیر رنگ گیاهان دربهبود حال افراد دربناهای درمانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT01_0710
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 519
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه دارایی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب گروه معماری تهران ایران

پردیس احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب گروه معماری تهران ایران

هانیه صنایعیان

استادگروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب ایران

چکیده

بشر از ابتدای خلقت، زندگی خود را در طبیعت آغاز کرده و عناصر طبیعی و اثرات فرح بخش باغ در باورها و فرهنگ عامه مردم از اهمیت قابل توجهی برخوردار بوده است. امروز با صنعتی شدن جوامع بشری و رابطه رو به زوال انسان و طبیعت، نگرانی جدی در رابطه با مسایل روحی و جسمی انسان ها مطرح است.روند زندگی شهرنشینی و صنعتی بر تمام فرایندهای فیزیولوژی، جسمی و روانی انسان اثرات منفی گذاشته است و بسیاری از مشکلاتی که انسان در زمینه اضطراب، افسردگی و خستگی روانیدارد ازنبود ارتباط با طبیعت نشأت م یگیر د . مکان های شفابخش در ارتباط با عناصر طبیعت مدت زمانی طولانی پس از برپایی سکونتگاه های بشری، همواره یافت می شد. این مکان ها در قالب رودخانه ای شفابخش،بیشه زار، چشمه های مقدس، یک صخره با غار خاص یا درختی مقدس برای مردم دیده م یشد. با گذشت زمان ایده شفابخشی و باغ های شفابخش مطرح شد. این باغ ها با کمک برقراری رابطه انسان با طبیعت به برطرف کردن معضلات روحی انسان ها کمک کرد . هدف اصلی در این مقاله بررسی تاثیر رنگ های طبیعی در این باغ ها بر سلامت جسم و روح بشر اس ت و تاثیر مستقیم انها بر چاکراهای بدن انسان است. روش تحقیق به کار گرفته شده در این مقاله برای دستیابی به نتیجه مطلوب، استفاده از روش تحقیق کتابخانه ای )استفاده از کتاب های مرجع در این زمینه( و مقاله های موجود در سایت های معتبر بوده و در نهایت سعی بر این بود تا با یک جمع بندی مناسب به معرفی و روش کار باغ های شفابخش در مراکز درمانی پرداخته شود

کلیدواژه ها

رنگ ، چاکرا ، باغ شفابخش ، روح انسان ، جسم انسان ، گیاهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.