بازشناسی آراء و نظرات اندیشمندان در تعریف سنت و مدرنیته و اثرگذاری آن در معماری ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT01_0642
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 789
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادی خسروی

دانشجوی دکتری معماری، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، ایران

جلیل سحابی

استادیار گروه علوماجتماعی واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، ایران

چکیده

مدرنیته یکی از مهم ترین موضوعاتی است که طی چند سده اخیر عرصه های مختلف حیات بشری را تحت تاثیر خویش قرار داده و از ابتدای ظهورش، گروهی از اندیشمندان از موضع سنت به نقد آن پرداخته اند. تقابل سنت و مدرنیته، به ویژه در کشورهای سنتی چون ایران با پیشینه غنی فرهنگی، بسیاری از ابعاد زندگی مردم ، بالاخص معماری را تحت تاثیر خویش قرار داده است. از آن جا که برای واژگانی چون سنت و مدرنیته در آثار صاحبنظران در رشته های مختلفتعابیر متفاوتی شده است، بازشناسی این دیدگاه ها و تاثیرگذاری این تعاریف در عرصه معماری می تواند به درک بهتر این واژگان و تاثیرگذاری این دیدگاه ها در شکل گیری معماری، بالاخص معماری معاصر، منجر شود. در این پژوهش به تعریف سنت ، مدرنیته، بازشناسی آراء و نظرات اندیشمندان در این دو حوزه ، و سپس به بررسی میزان اثرگذاری این دودیدگاه در ویژگی های معماری سنتی و مدرن پرداخته شده است. این تحقیق از لحاظ محتوا نوعی پژوهش کیفی است که در آن برای جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و جهت تحلیل اطلاعات از روش استقراء و مقایسه استفادهشده است. با پژوهش در این زمینه می توان دریافت که خلق آثار معماری صرف الگوبرداری از معماری مدرن و عدم توجه به فرهنگ، سنت و اقلیم و ...، سبب ایجاد آثاری می شود که گاه نمی تواند با کاربر و محیط، ارتباط مناسب برقرار کند؛ و حتی ایجاد آثاری که تنها نگاه به معماری سنتی دارند بدون توجه به تکنولوژی و علم روز قطعا جوابگوی نیازها وعملکردهای جدید نخواهد بود. معمار امروز فارغ از هرگونه تعصب و پیش داوری باید در جهت آشنایی بیشتر با مفاهیم معماری سنتی و مدرن گام برداشته و بتواند میان این دو ارتباط و تعاملی کارساز جهت ایجاد آثار مفید و ماندگار ایجاد نماید.

کلیدواژه ها

سنت، مدرنیته، معماری سنتی، معماری مدرن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.