مدلسازی سه بعدی دادههای مغناطیس سنجی کانسار آهن سیرجان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش علوم زمین شناسی و معدن با نگرشی بر دریاچه ارومیه
  • کد COI اختصاصی: GOHARCONF01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صیام صفائی

جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، گروه ژئوشیمی، اصفهان، ایران

مهران فرهمندیان

جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، گروه ژئوشیمی، اصفهان، ایران

سهراب افشاری

جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، گروه ژئوشیمی، اصفهان، ایران

صادق کیانپوریان

جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، گروه ژئوشیمی، اصفهان، ایران

چکیده

مطالعات ژئوفیزیک به عنوان یکی از مراحل اصلی اکتشاف قبل از حفاری های اکتشافی انجام می شود. روشهای ژئوفیزیکی بر مبنای خواص فیزیکی کانی ها و شرایط زمین شناسی استفاده می شوند.مغناطیس سنجی به عنوان یکی از روشهای ژئوفیزیکی در اکتشاف کانسارهای آهن به خصوص کانی مگنتیت به کار گرفته می شود. با بررسى ناهنجارىهاى مغناطیسى واحدهای سنگیو کانسار آهن می توان کانیزایی و همچنین گسلهارا به عنوان بستر مناسب براى تجمع محلولهاى کانىساز در عمق مشخص نمود.تفسیرهایدوبعدی دادههای میدان مغناطیسی تنها کیفی و حداکثر نیمهکمی بوده و قابل استفاده در تعیین پارامترهای کمی و هندسی کانی سازی نمی باشند. با توجه به ساختار ناشناخته کانسنگ آهن، یک روش مؤثر جهت تفسیر کمی داده های مغناطیس سنجی، مدلسازی معکوس سه بعدی است که دراین روش مدل توزیع خودپذیری مغناطیسی سنگها در سه بعد به تصویر کشیده می شود.در این پژوهش دادههای مغناطیس سنجی کانسار آهن سیرجان ابتدا به صورت دو بعدی تفسیر شد و برای بررسی بیشتر بدنه کانسار درعمق، روش مدل سازی معکوس به صورت سه بعدی نیز استفاده گردید.

کلیدواژه ها

مغناطیس سنجی، مدلسازی پیشرو، مدل سازی معکوس، مدلسازی سه بعدی، کانسار آهن سیرجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.