نقش گردشگری در توسعه پایدار روستایی مطالعه موردی: روستای کوگان شهرستان پلدختر استان لرستان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در جغرافیا و گردشگری
- کد COI اختصاصی: GEOGRAPHY02_172
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 717
نویسندگان
استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی،دانشگاه اصفهان،ایران
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی،گروه جغرافیا و برنامه ریزی، دانشگاه اصفهان،ایران
هیت علمی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه پیام نور واحد نیکشهر
چکیده
صنعت توریسم در سال های اخیر و بخصوص بعد از جنگ جهانی دوم از رشد شتابانی برخوردار گشته به گونه ای که عنوان انقلاب گردشگری را بر آن برگزیده اند گردشگری امروزه به یکی از مهمترین محرکهای اقتصادی در سطح بین المللی درآمده و کارشناسان مسائل اقتصادی ان را در کنار بیمه و بانکداری به عنوان صنایع پویا و مهم قرن حاضر قلمداد می کنند و گردشگری روستایی یکی از اجزای مهم صنعت گردشگری بشمار امده و نیروی اصلی در زمینه بهبود و رشد اقتصاد روستاها محسوب می گردد با ایجاد فرصتی راهبردی سبب تنوع اقتصاد محلی شده است. گردشگری یک فعالیت منبع پایه است و جاذبه ها و خدمات وابسته است، اما در عین حال توسعه موفقیت آمیز آن مستلزم میهمان نوازی و استقبال از طرف جامعه میزبان نیز می باشد. به طوری که بدرفتاری، بی علاقگی و سوءظن جامعه محلی، نهایتا به گردشگران منتقل خواهد شد و احتمالا عدم تمایل گردشگران به بازدید مجدد از مقصدهای مذکور، را در پی خواهد داشت. روش تحقیق حاضر توصیفی- تحلیلی می باشد.. گردآوری اطلاعات با استفاده از روش کتابخانه ای-اسنادی و مطالعات میدانی می باشد. در روستای کوگان نتایج تحقیق نیز حاکی از آن است که مردم محلی در عین اینکه نگرشی مثبت به گردشگری داشته اند، ولی معتقد بودند که سود حاصل از ان به مردم محلی نمی رسد. همچنین نگرانی هایی اجتماعی و زیست محیطی نسبت به پیامدهای گردشگری داشته اند. در عین حال معتقد بودند که خدمات دهی به مردم محلی کوگان با گسترش گردشگری کمتر شده است.کلیدواژه ها
زیست محیطی،توسعه روستایی، گردشگری روستایی، گردشگری، نگرانی های اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.