گنبدهای نمکی پدیده اصیل در ژئوتوریسم (مطالعه موردی گنبدهای نمکی گرمسار-لاسجرد)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در جغرافیا و گردشگری
- کد COI اختصاصی: GEOGRAPHY02_147
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 853
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیای طبیعی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام شهر ری-تهران-ایران
دانشجو کارشناسی ارشد،جغرافیای طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام شهر ری-تهران-ایران
دانشجو کارشناسی ارشد،جغرافیای طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام شهر ری-تهران-ایران
چکیده
توریسم صنعتی درآمدزا و با صرفه اقتصادی بسیار مناسب است که با ایجاد تبادلات فرهنگی و اجتماعی میان ملل مختلف به خاطر فقدان آلودگی های زیست محیطی امروزه بسیار مورد توجه می باشد. امروزه دیدن توریسم یک مسافرت یا دیدار صرف نیست بلکه بعنوان یک صنعت به آن نگاه می کنند، صنعتی که روز به روز در حال برپایی و گسترش است و رشدی شتابان دارد که دیر بجنبیم شاید فردا خیلی دیر باشد بنابراین باید گفت جاذبه های طبیعی هر کشوری در جذب گردشگر نقش بسزایی دارند. طبیعت گردها(اکوتوریست ها) امروزه جزو گردشگرانی محسوب می شوند که بدون آسیب های جدی به طبیعت از منظر طبیعی دیدن می کنند. ژئوتوریسم شاخه ای است از اکوتوریسم که در ان شخص بازدید کننده مشاهده به جاذبه های ژئومورفولوژی، یافته های دیرینه انسان شناسی، غارها، جذابیت های معدنی و ... می پردازد.( گنبدهای نمکی گرمسار-لاسجرد در استان سمنان از جمله نقاط دیدنی است که در کنار جاذبه های تاریخی و فرهنگی استان دارای جذابیت های طبیعی بکر و بی نظیری است که می تواند توجه هر طبیعت گردی را به خود جلب نماید. در سطح کره زمین اشکال بسیار متنوعی به چشم می خورند به نحوی که شاید بتوان گفت اگر برای هر فرم و شکل بخواهند تحقیقی انجام دهند، میلیون ها تحقیق و بررسی نیز کفایت نخواهد کرد به همین دلیل طبقه بندی های مختلفی در این رابطه صورت می گیرد از جمله اشکال تیپیک و منحصر به فرد در سطح زمین می توان از گنبدهای نمکی یاد کرد که در سطح کره زمین بعضا مشاهده می شوند در جنوب شرقی کشور ایران در منطقه بندرعباس و همچنین در کازرون یعنی نوار زاگرس گنبدهای نمکی مشاهده می شوند ضمن اینکه در نواحی ایران مرکزی مانند سمنان و به ویژه گرمسار-لاسجرد این گنبدها به چشم می خورند که پدیده های منحصر به فردی هستند. این تحقیق به بررسی و شناخت این اشکال در محدوده گرمسار-لاسجرد می پردازد و هدف این تحقیق، شناساندن این اشکال و محدوده مورد نظر به عنوان یک جاذبه طبیعی برای توسعه زمین گردشگری در این محدوده (گرمسار-لاسجرد) می باشد.کلیدواژه ها
اکوتوریسم،ژئوتوریسم، گنبدهای نمکی لاسجرد،جاذبه های ژئومورفولوژیمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.