ساماندهی امکانات گردشگری و جاذبه های توریسمی منطقه نمونه آبشار سمیرم با تاکید بر توسعه پایدار اکوتوریسم
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در جغرافیا و گردشگری
- کد COI اختصاصی: GEOGRAPHY02_139
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 947
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه اصفهان
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه اصفهان
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه اصفهان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه اصفهان
چکیده
امروزه با افزایش جمعیت و پیشرفت صنعت، مردم شهرهای کوچک و بزرگ در کنار زندگی ماشینی و آثار مخرب آن با مشکلات عدیده ای در زمینه های روحی،روانی، جسمی و فیزیکی مواجه هستند که در این میان رابطه شهروندان با طبیعت و تفریح و سرگرمی نقش به سزایی را در آرامش آنها ایفا خواهد کرد. ایجاد یک محیط برای استراحت و تفریح در دل طبیعت برای مردم شهرنشین در فضاهای خارج شهر ضروری به نظر می رسد. شهرهای شلوغ و پرترافیک امروزی و زندگی مکانیزه و پر سر و صدای شهرها خواسته های بیشتری برای حرکت در اطراف شهرها پدید می آورد و این نیاز روز به روز با توجه به مکانیزه تر شدن شهرهای آنده رو به ازدیاد می گذارد. هدف از نگارش این پژوهش ساماندهی امکانات و جاذبه های منطقه نمونه گردشگری آبشار سمیرم با تاکید بر توسعه پایدار اکوتوریسم در شهرستان سمیرم واقع در استان اصفهان می باشد. روش تحقیق ترکیبی از روش تحلیلی، علی و پیمایشی است. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه از دو گروه گردشگران و مسئولان به دست آمده است. در تحلیل داده ها از نرم افزار spss، Excel و مدل برنامه ریز استراتژیک SWOT استفاده شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که منطقه نمونه گردشگری آبشار سمیرم از نظر قابلیت های طبیعی در سطح بالایی قرار دارد و به علت دسترسی مناسب به مرکز شهر سمیرم پتانسیل تبدیل به قطب توریستی را دارا می باشد. اما متاسفانه این منطقه از نظر تسهیلات و خدمات گردشگری در وضعیت نامناسبی قرار دارد. ولی از آنجا که منطقه دارای قابلیت زیادی جهت توسعه اکوتوریسم و توریسم می باشد، می توان با تقویت تجهیزات و امکانات اقامتی گام موثری در زمینه جذب توریست برداشت.کلیدواژه ها
اکوتوریسم ،ساماندهی،تاسیسات گردشگری،آبشار سمیرم،مدل SWOTمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.