مناطق مناسب برای پرنده نگری در استان گیلان در فصل تابستان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در جغرافیا و گردشگری
- کد COI اختصاصی: GEOGRAPHY02_118
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 989
نویسندگان
دانشجوی دکتری رشته محیط زیست-گرایش تنوع زیستی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار گروه محیط زیست،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
کارشناس ارشد محیط زیست
کارشناس ارشد شیلات
چکیده
امروزه پرنده نگری (Bird watching) به عنوان یکی از پر درآمد ترین و پرطرفدارترین شاخصه از صنعت اکوتریسم یا بوم گردی کم کم جایگاه خود را در بین علاقمندان این صنعت در ایران پیدا می کند. اما علیرغم تنوع غنی ایران از پرندگان بومی و مهاجر و در برگیری فون پرندگان سه اقلیم جانوری جهان، هنوز با جایگاه مناسب جهت استفاده و بهره وری از ظرفیت بالای آن فاصله زیادی وجود دارد.یکی از روش های رونق بخشی به این صنعت، شناسایی پرندگان هر منطقه و معرفی آنها به بوم گردان و پرنده نگران می باشد. استان گیلان با توجه به موقعیت، تنوع زیستگاهی و اقلیم مساعد از غنای گونه ای بالایی از پرندگان برخوردار است به طوری که بیش از ۶۲ درصد از پرندگان ایران در زیستگاه های جلگه ای، جنگلی و کوهستانی این استان دیده می شوند. با توجه به اینکه برای پرنده نگری در استان گیلان اغلب فصل زمستان توصیه با در نظر گرفته می شود و اندک تورهایی برای پرنده نگری در سایر فصول از جمله : تابستان، در کنار سایر جاذبه های طبیعی این استان در این زمان از سال برای بوم گردان و طبیعت گردان برنامه ریزی می شود. در این مقاله، با توجه به مطالعات و بررسی های یازده ساله فون پرندگان گیلان، هشت مسیر مناسب از حوضچه آستارا تا رودسر برای پرنده نگری در فصل تابستان که در برگیرنده همه زیستگاه های شاخص ( از جلگه تا ارتفاعات) جهت پرنده گیری در استان گیلان است و امکان مشاهده بالغ بر ۱۶۰ گونه پرنده بومی و مهاجر جوجه آور وجود دارد; معرفی می گردند.کلیدواژه ها
پرنده نگری، بوم گردی، پرندگان، تابستان، گیلانمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.