بررسی شبکه های بازاریابی تولید کنندگان و خریداران صنایع دستی در جزیره قشم و نقش آنها در توسعه گردشگری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در جغرافیا و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: GEOGRAPHY02_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 827
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حنانه محمدی کنگرانی

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، ایران

محمد سپاهی پارسا

دانشجوی کارشناسی ارشد طبیعت گردی (اکوتوریسم)، دانشگاه هرمزگان، ایران

مهناز حسین زاده

استادیار دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، ایران

دیبا غنچه پور

کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان، ایران

چکیده

صنایع دستی هویت یک ملت را در گذشته و حال بیان می نماید و بازاریابی و یافتن مکانهای جدید برای ارائه این تولیدات بسیار مؤثر است. همچنین بازاریابی میتواند باعث رونق هرچه بیشتر این صنعت گردد. استان هرمزگان و بهویژه جزیرهی قشم به دلیل سابقه طولانی، موقعیت جغرافیایی ویژه و برخورداری از تنوع صنایع دستی دارای توانمندیهای مؤثری است. هدف از انجام پژوهش حاضر نیز بررسی شبکه های بازاریابی تولید کنندگان و خریداران صنایع دستی و نقش آنها در توسعه گردشگری جزیره قشم است. تحلیلها و آنالیزهای آماری با استفاده از روش تحلیل شبکهای در نرم افزار Visone و از طریق پنج شاخص مرکزیت درجه درونی، مرکزیت بینابینی، مرکزیت بردار ویژه، جایگاه و گروهبندی انجام گرفت. نتایج نشان داد که بین پنج شاخص ذکر شده در ارائه نتایج تفاوت کلی وجود ندارد و با توجه به تحلیلهای صورت گرفته، جایگاه مناسب دلالان و جایگاه نامناسب تولیدکنندگان در شبکههای بازاریابی از دلایل عدم توسعه صنایع دستی و گردشگری در جزیره قشم میباشد. در نتیجه حذف دلالان میتواند باعث بهبود بازاریابی صنایع دستی، کمک به تولیدکنندگان و سود رسانی خوبی برای افراد ذینفع شود که این در نهایت، افزایش درآمد را در پی خواهد داشت، اما رسیدن به این فرآیند مستلزم تأمین و گسترش شرکتهای تعاونی تهیه، تولید و توزیع صنایع دستی در مناطق روستایی است.

کلیدواژه ها

بازاریابی، صنایع دستی، توسعهی گردشگری، تحلیل شبکهای، جزیرهی قشم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.