بررسی حفاری فروتعادلی در چاه انحرافی 74 میدان پارسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس رویکرد های نوین در علوم مهندسی( نفت ، گاز ، پتروشیمی و صنایع وابسته )
  • کد COI اختصاصی: FNCOGP02_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قربانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه، گروه مهندسی نفت، امیدیه، ایران.

عبدالمجید موحدی نیا

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، گروه مهندسی نفت، یاسوج، ایران

چکیده

هم اکنون اکثر میادین نفت و گاز ایران از جمله میدان نفتی پارسی، همانند بسیاری از میادین نفتی شناخته شده در جهان در فاز تخلیه بهسر می برند. در سازندهای با ضریب تخلیه شدگی بالا فشار منفذی پائین بوده و بنابراین حین حفاری فراتعادلی صدمات جبران ناپذیری ناشیاز هجوم سیال حفاری به سازند مخزن وارد می گردد. حفاری فروتعادلی، فشار هیدرواستاتیکی ستون سیال را کاهش می دهد، بنابراین فشاردرون چاه کمتر از فشار سازند می باشد. حفاری فروتعادلی بصورت تصاعدی در سرتاسر جهان رو به افزایش می باشد و به عنوان یک تکنیکبرای کاهش مشکلات آسیب سازند اطراف چاه و افزایش سرعت حفاری جایگزین فراتعادلی می باشد. البته باید توجه داشت که حفاریفروتعادلی در بعضی شرایط نمی تواند موفقیت آمیز باشد. یکی از این شرایط که باعث بروز مشکلات متعددی از جمله هرزروی شدید سیالحفاری و خرابی موتورهای درون چاهی شده است، انجام همزمان حفاری فروتعادلی و حفاری انحرافی می باشد که نمونه بارز آن را در چاهشماره 74 میدان پارسی مشاهده شده است. در این مقاله به بررسی این مشکلات پرداخته و تکنیک های مؤثر برای جلوگیری و کاهشمشکلات بیان شده و در نتیجه حفاری را طبق برنامه و به صورت ایمن تر پیش برد.

کلیدواژه ها

حفاری فروتعادلی، حفاری انحرافی، هرزروی شدید سیال حفاری، موتورهای درون چاهی، کشتن چاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.