حفاری فروتعادلی رویکردی جهت افزایش بهره وری و کاهش مشکلات حفاری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس رویکرد های نوین در علوم مهندسی( نفت ، گاز ، پتروشیمی و صنایع وابسته )
  • کد COI اختصاصی: FNCOGP02_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قربانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه، گروه مهندسی نفت، امیدیه، ایران.

عبدالمجید موحدی نیا

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، گروه مهندسی نفت، یاسوج، ایران

چکیده

حفاری فروتعادلی در چاه های مخزن ترکدار آهکی سبب حل مشکلات حفاری و تولید بسیار بالائی شده است. حفاری فروتعادلی کاملا با حفاری فرا تعادلی معمول متفاوت است. در حفاری به روش فرو تعادلی با کم کردن وزن گل، وزن هیدرواستاتیک ستون سیال کم می شود و فشار در سر چاه بالا می رود. در واقع با هوا دار کردن گل فشار هیدرواستاتیک در ته چاه کم می شود و این عمل باعث جریان سیال از مخزن به چاه می شود و سبب افزایش فشار سر چاه می شود. در حفاری به روش فرو تعادلی به دلیل وضیعت متفاوت فشار ته چاهی، از سیالات حفاری سبک و مناسب استفاده می شود. حفاری فروتعادلی نیاز به استفاده از گل سنگین برای حفظ تعادل ندارد زیرا گل سنگین خود سبب کم کردن سرعت حفاری، هرزروی سیال حفاری، گیر کردن لوله های حفاری می شود. در این مقاله ضمن بر شمردن مزایای حفاری فروتعادلی نسبت به حفاری فراتعادلی و معرفی کاندیدهای مناسبت جهت استفاده از حفاری فروتعادلی، نحوه انتخاب سیالات حفاری فروتعادلی جهت افزایش بهره وری و کاهش مشکلات حفاری فروتعادلی مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

حفاری فروتعادلی، کاندیدهای حفاری فروتعادلی، مزایای حفاری فروتعادلی، سیالات حفاری فروتعادلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.