CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تأثیر شخصیت های سه گانه موفقیت طلب، قدرت طلب و اجتماعی بر وجدان کاری (مورد مطالعه:کارکنان شرکت برق منطقه ای خراسان رضوی)

عنوان مقاله: بررسی تأثیر شخصیت های سه گانه موفقیت طلب، قدرت طلب و اجتماعی بر وجدان کاری (مورد مطالعه:کارکنان شرکت برق منطقه ای خراسان رضوی)
شناسه ملی مقاله: EMCONF01_253
منتشر شده در اولین همایش علمی پژوهشی یافته های نوین علوم مدیریت، کارآفرینی و آموزش ایران در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

فریدون آزما - گروه مدیریت ، واحد علی آباد کتول ، دانشگاه آزاد اسلامی علی آباد کتول ، ایران
علی شعبانی کلانه ملامحمد قلی - گروه کارآفرینی ، واحد علی آباد کتول ، دانشگاه آزاد اسلامی علی آباد کتول ، ایران

خلاصه مقاله:
از سرمایه انسانی به عنوان اصلی ترین رکن هر سازمان یاد می شود. افراد به لحاظ فردی تفاوتهای مختلفی با یکدیگر دارند که این تفاوتهاباعث بروز رفتارها و نگرشها و ارزشهای مختلفی ار سوی آنها می شود. از جمله تفاوتهای مهم فردی میان افراد، شخثصیت آنها است. بنابراینشخصیت های مختلف می توانند منجر به رفتارها، نگرشها، ادراکات و ارزشهای مختلفی شوند. در مورد شخصیت، طبقه بندی های مختلفی وجوددارد که در این تحقیق از شخصیت های سه گانه دیوید مک کللند استفاده شده است. از طرف دیگر وجدان کاری کارکنان هر سازمان از جملهمواردی است که می تواند در موفقیت هر سازمان نقش مهمی را ایفا نماید. بنابراین آگاهی و توجه به آن و عوامل تأثیر گذار بر آن می تواندبرای برای مدیران هر سازمانی حائز اهمیت باشد.در این پژوهش به بررسی تأثیر شخصیت های سه گانه نظریه دیوید مک کللند (David McClelland) بر وجدان کاری کارکنان شرکت برقمنطقه ای خراسان رضوی پرداخته شده است. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی بوده است که از حیث هدف کاربردی تلقی می -گردد. جامعه آماری این تحقیق کلیه کارکنان شرکت برق منطقه ای خراسان رضوی بوده اند که تعداد آنها در زمان انجام تحقیق 641 نفر بودهاند. تعداد 242 نفر بر اساس جدول کرجسی و مورگان به عنوان نمونه انتخاب شده اند. نوع نمونه گیری در این پژوهش تصادفی طبقه ای بودهاست. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده گردیده است. نتایج تحقیق نشان داد که کلیه شخصیت های سه گانه بر وجدان کاریتأثیر گذار بوده ولی شخصیت موفقیت طلب بیشترین تأثیر را بر وجدان کاری کارکنان این سازمان داشته است.

کلمات کلیدی:
شخصیت موفقیت طلب، شخصیت قدرت طلب، شخصیت اجتماعی، وجدان کاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/413360/