مقایسه طراحی سیستم نگهدارنده و نکات اجرایی حفاری چاه ها درتونل سازی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه اقتصاد شهری
- کد COI اختصاصی: CIVILED01_172
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 645
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه، دانشکده ی مهندسی عمران، موسسه ی آموزش عالی پویش، قم، ایران.
مدرس مدعو دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد کرمان ،گروه عمران ،کرمان ،ایران و دانشگاههای علمی کاربردی -استان کرمان
چکیده
چاه ها )شفت ها( یک گذرگاه عمودییا تقریباً عمودی هستند بر حسب مورد به صورت مایل هم می باشند که به منظور دسترسی به سطح تونل یا گوج، دسترسی کارگران به سطح معدن، جذب انرژی مازاد ناشی از چکش آبی درپروژه های هیدروالکتریک، انتقال خطوط کابل های الکتریکن ی، اتصنال توننل هنا ی زیرزمینن ی و تهویه ی هوا در سنگ ها حفر می گردد. چاه ها ممکن است موقتی بوده و فقط جهت ساخت و ساز تونل مورد استفاده قرار گیرند یا ممکن است دائمی بوده و دارای سیستم نگهدارنده دائمی باشند. عمق چاه ها بر اساس اهداف و کاربردشان متغیر است. برخی از آن ها خیلی عمیق هستند عمق بیشتر از هزار متر. با افزا یش عمق، حجم حفار ی و مشکلات مربوط به سیستم نگه دارنده افزایش می یابد و در بعضی مواقع در حین حفاری اینگونه چاه ها نیز آب زیرزمینیباعث بروز مشکلاتی می شود. بر همین اساس در این مقاله بر طبق جدیدترین پژوهش های جهانی، به بیان اصول طراحی سیستم نگهدارنده و نکات اجرایی چاه ها پرداخته خواهد شد.کلیدواژه ها
تونل سازی، چاه، طراحی، سیستم نگهدارنده، حفاریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.