تحلیل نقش کاربری های فرامحله ای در محله های مسکونی بر رضایت مندی ساکنین از محله مسکونی مطالعه موردی: محله امام زاده حسن تهران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه اقتصاد شهری
- کد COI اختصاصی: CIVILED01_114
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1330
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
چکیده
رضایت مندی شهروندان از هر نوع فضای شهری تا حد زیادی بستگی به میزان بر آورده شدن نیاز ها و توقعات موردی آنها از آن فضادارد. رضایت مندی ساکنین محله های مسکونی از محله هایشان نیز, وابسته به میزان تامین انتظارات و نیازهایشان از محله مسکونی آنها میباشد. وجودکاربری های فرامحله ای در محله های مسکونی به عنوان یکی از علل نارضایتی ساکنین محله های مسکونی میباشد .که معمولا به دلیل ترددهایبالای سواره و پیاده به درون محله موجب سلب آرامش ساکنین و عدم ایمنی و امنیت لازم میشود.در این تحقیق مطالعه مورد ی محله امام زاده حسن در منطقه 17 شهر تهران میباشد. تحقیق به روش ترکیبی )کیفی و کمی( صورت گرفته است. گرد آوری اطلاعات به طریق مطالعات کتابخانه ای و اسنادی از بین کتب و مقالات و نقشه های موجود و همچنین برداشت ها ی میدانی از طریق مشاهدات انجام شده است. تجزیه و تحلیل مطالعات وداده های گرد آوری شده به روش سوات و بر اساس تقسیم بندی ابعاد متیو کرمونا تدوین شده است. نتایج حاکی از این است که این محله مسکونیبه دلیل همجواری با بازارفرامحله ای امین الملک و همچنین عنصر مذهبی فرامحله ای امام زاده حسن , دارای ترددهای بالای سواره و پیاده در درون محله و در پی آن سلب آرامش ساکنین از محله میباشد. همچنین این محله دارای حس تعلق بسیار زیاد ساکنین و غیر ساکنین به علت وجود عنصر مذهبی امامزاده حسن میباشد . راهکارهای پیشنهادی ارائه شده شامل : ارتقاء مؤلفه های کیفی زیست محیطی با تأکید بر مقاوم سازی ، تقویت و حفظهویت محله , افزایش میزان تعاملات اجتماعی ساکنین در مرکزیت غیر مسکونی محله )فضای باز صحن امام زاده حسن( , کنترل تردد های عبوری بهدرون بخش مسکونی محله , بکارگیری کاربری های فرامحله ای فعال در شب در جهت افزایش حضورپذیری و میزان سرزندگی و ... میتواند در ایجاد آرامش , ایمنی , سرزندگی و آسایش ساکنین در راستای احساس رضایت از محله مسکونی نقش موثری را ایفا کندکلیدواژه ها
آرامش , کاربری فرامحله ای , محله امام زاده حسن , محله مسکونیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.