تحلیل عوامل موثر بر گردشگری در محله های مسکونی با بافت تاریخی نمونه موردی : محله برج قربان درهمدان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه اقتصاد شهری
- کد COI اختصاصی: CIVILED01_113
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 628
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
چکیده
بافت های تاریخی و قدیمی شهرها, که پتانسیل های قوی و اصلی در صنعت گردشگری و جذب گردشگر میباشند, معمولا در محله های مسکونی قدیمی واقع شده اند . این همجواری کاربری های مسکونی با کاربری های گردشگری میتواند موجب بر هم زدن آسایش و آرامش ساکنین و یا به عکس میتواند موجب سرزندگی و رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی در محله شوند. در این میان توجه به توقعات وانتظارات مورد نظر از یک محله مسکونی از دیدگاه ساکنین آن محله و همچنین برآورده کردن نیازها و امکانات مورد نظر گردشگران در این محله ها , از مهمترین اقدامات لازم و ضروری است که باید به صورت توامان انجام گیرد. در این پژوهش نمونه موردی محله مسکونی -گردشگری برج قربان در رینگ دوم شهر تاریخی همدان میباشد. تحقیق به روش توصیفی تحلیلی و با استناد به مطالعات کتابخانه ای از بینکتب و مقالات و نقشه های موجود انجام گرفته است. مطالعات و برداشت های میدانی نیز در محل از طریق مشاهده و ثبت مشاهدات صورت گرفته است. همچنین تجزیه و تحلیل و ارائه راهکارها به روش سوات و بر اساس تقسیم بندی های ابعاد متیو کرمونا انجام شده است. برداشت ها حاکی از این است که در محله برج قربان , به دلیل نبود کاربری های مورد نیازبرای جذب گردشگر, نبود امکانات رفاهیلازم , عدم وجود فضای سبز کافی در محل, روشنایی نامناسب معابر, عدم تناسب و عدم هماهنگی بصری از نظر عمر بنا بین مناطق مسکونی , مورد تهدید قرار گرفتن هویت تاریخی برج قربان و محله , در کنار مشکلاتی همچون وجود کاربری های آموزشی فرامحله ای متعدد و نیز دارا بودن نقش عبوری خیابان های محلی موجود وجذب ترافیک از خیابان های اصلی به درون محله و سلب آرامش ساکنین محله , انتظارات وتوقعات ساکنین و گردشگران از محله برآورده نمیشود. با توجه به راهکارهای ارائه شده در این پژوهش , اگرتغییرات کالبدی , کاربری وراهکارهای تغییر الگوی ترافیکی عنوان شده , با توجه به هویت تاریخی محله, به درستی صورت گیرد , انتظار میرود که این محله گردشگری مسکونی نه تنها توقعات ساکنین محله را برآورده سازد,بلکه نقش مهم و بالایی را درجلب رضایت گردشگران داشته باشدکلیدواژه ها
گردشگری , محله برج قربان , محله مسکونی , هویتمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.