بررسی عوامل مؤثر در گسترش شهرنشینی و شهرسازی در دوره ساسانی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه اقتصاد شهری
- کد COI اختصاصی: CIVILED01_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2420
نویسندگان
دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
در ایران سیر مدنیت و شهرنشینی دارای قدمتی طولانی است و پیدایش زندگی شهری در مراکز متعددی صورت گرفته و در تمام فلات ایران گسترش یافته است. اداره امور کشور در گذشته نیازمند قدرتی متمرکز بوده که این امر به صورتسلسلههای پادشاهی ظاهر گشته است. قدرت یا ضعف این حکومت ها در روند شهرنشینی و شهرسازی تاریخی ایران نقشی عمده داشته است. این تحقیق با رویکردی توصیفی و اسنادی کتابخانهای، - نگاهی دارد به شهر و شهرسازیدوره ساسانی که بعد از اسلام نیز به عنوان الگویی کهن همچنان ماندگار میماند. نتایج مطالعه نشان میدهد که ظهور دولت قدرتمند ساسانی و قدرت نظامی حکومت و امنیت و آرامش ناشی از آن، زمان کافی را برای تکامل سریع در شهرنشینی و شهر سازی و برنامهریزی شهری مهیا میکند. شهر ساسانی همه الگوهای شهرسازی دورانهای گذشته را اخذ میکند آنها را روز به روز پیشرفتهتر می کند و هر کدام از آنها را با توجه به مکان و زمان در نقطهای پیاده میکندکلیدواژه ها
شهر، ساسانی، شهرسازی، شهر جدید، شهرنشینیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.