چارچوبی برای مدل سازی آگاهی وضعیتی سایبری مبتنی بر ادغام اطلاعات

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل ایران (C۴I)
  • کد COI اختصاصی: CCCI08_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1849
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جبار رشیدی

استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر

کوروش داداش تبار

مربی و مدیر مرکز تحقیقات پردازش و ادغام اطلاعات - مجتمع دانشگاهی ICT

مهدیه بایرامزاده

محقق مرکز پژوهشی ادغام اطلاعات،

چکیده

با پیشرفت زیرساخت سایبری، حملات سایبری نیز در حال پیشرفت بوده و روزبه روز پیچیدهتر میشوند، درنتیجه دفاع از فضای سایبری حساستر ومشکلتر می شود. برای تعیین بهترین پاسخ به حمله سایبری و یادگیری از موفقیتها و اشتباهات در سیستمها، باید یک چارچوب آگاهی وضعیتی سایبری وجود داشته باشد که هدف حمله را کشف، حملات احتمالی بعدی را پیشبینی و درنتیجه از فضای سایبری حفاظت کند. آگاهی وضعیتی یک فرایند شناختی است که شامل درک شرایط محیط، فهم معنای آن ها، و تجسم وضعیت آن ها در آینده است. با بهبود آگاهی وضعیتی سایبری از طریق ادغام اطلاعات میتوان اطلاعات مفیدتری در زمان بلادرنگ به دست آورد. در این مقاله، ضمن مرور ادبیات مربوط به آگاهی وضعیتی سایبری، چارچوبی برای مدل سازی آگاهی وضعیتی سایبری پیشنهاد خواهد شد که اطلاعات مناسبی برای مدیران شبکه، و عوامل خودکار جهت دفاع از شبکه فراهم خواهد کرد. در این سیستم از نظریه شواهد دمپستر- شفر، جهت ادغام دادههای حاصل از چندحسگر استفاده شده است. هدف نهایی مدل ارائه شده این است که ابزارهای دفاع فضای سایبری مبتنی بر آگاهی وضعیتی را به گونه ای فراهم کند که منجر به تصمیمگیری درست و بهموقع برای مقابله با حملات سایبری شود

کلیدواژه ها

فضای سایبری ، آگاهی وضعیتی ، ادغام اطلاعات ، دمپسترشفر ، تجسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.