الزامات امنیت زیرساخت سایبری در سامانه هایC4ISR

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل ایران (C۴I)
  • کد COI اختصاصی: CCCI08_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خداداد هلیلی

دانشجوی دکترای مدیریت راهبردی امنیت فضای سایبر

محمد حسن فرخی

دانشجوی دکترای مدیریت راهبردی امنیت فضای سایبر

علی محمدی

عضو هیات علمی دانشگاه عالی دفاع ملی

چکیده

همگام با توسعه ی فناوری اطلاعات و ارتباطات، شکل جنگها از حالت سنتی به جنگهای شبکه محور مبتنی بر تجهیزات ارتباطی تغییر کرده است. در این عرصه فرماندهان نیاز به داشتن اطلاعات کافی و لحظهای از میدان جنگ برای مدیریت صحنه نبرد هستند. سامانه C4ISR ضمن ارائهی یک تصویر کامل از محدوده ی مورد نظر و جمع آوری، پردازش و انتقال اطلاعات لازم؛ امکان تصمیم گیری به موقع و مؤثر فرماندهان را فراهم مینماید. این سامانه با اینکه در انجام مأموریت عملکردی یکپارچه دارد؛ اما یک شبکه ی توزیع شده است که شباهتهای زیادی به اینترنت دارد. ترکیبی از شبکه- های پیچیده با ساختارهای مختلف و بکارگیری محصولات نوظهور فاوا در سازمانهای دفاعی آنها را در معرض تهدیدات و مخاطرات ناشی از انواع آسیب پذیری های فضای سایبر قرار داده است. در این مقاله ضمن معرفی ویژگیهای سامانه فرماندهی و کنترل جهانی GCCSکه مبتنی برپروتکل اینترنتIPاست؛ چارچوب معماریهای سازمانی استاندارد برای سامانهC4ISRو امنیت آنها بررسی میشود. سپس پیامدهای حملات سایبری و مکانیزمهای امنیتی نرمافزاری و سختافزاری مربوط به پروتکلهای شبکه های رایانهای در این حوزه ارائه خواهد شد. تنوع استانداردها و پیچیدگی معماری شبکههای نامتجانس متصل به این سامانه آن را در برابر حملات سایبری آسیبپذیر کرده است و این مسئله میتواند صدمات جبران ناپذیری را به امنیت ملی و وجهه بینالمللی کشورها وارد کند. بنابراین شناخت تهدیدات و نقاط آسیبپذیر، برای کنترل دسترسی و تضمین امنیت اطلاعات امری ضروری محسوب میشود. لزوم برنامهریزی برای مدیریت در حوزه امنیت اطلاعات برای تضمین اطلاعات از موضوعات مهمی است که در این مقاله در مورد آن بحث شده و راهکارهای فنی و عملیاتی لازم برای امنیت ارائه شده است

کلیدواژه ها

سامانه فرماندهی و کنترل جهانیGCCS ، معماری سازمانی ، امنیت شبکه ، امنیت سایبر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.