ارزیابی کارایی ویژگی های مبتنی بر بافت در تکنیک ریشه و پس زمینه در تصاویر حاصل از فناوری منی رایزترون

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS02_576
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

همایون رحمان زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، دانشکده برق و کامپیوتر

سیدوهاب شجاع الدینی

پژوهشکده برق و فناوری اطلاعات سازمان پژوهشهای علمی وصنعتی ایران

چکیده

مینی رایزوترون ها از جمله فناوری های نوین مورد استفاده در گیاه شناسی می باشند که با عکسبرداریهای متوالی در شرایط طبیعی، ریشه گیاه را مورد پایش قرار می دهند. در این مقاله روش جدیدی برای استخراج بردار ویژگی ریشه گیاه در تصاویر اخذ شده توسط مینی رایزوترون ارائه می شود که در آن ابتدا تصویر مورد بررسی به بلوکهای تقسیم بندی شده و سپس با استخراج ماتریس هم رخداد سطوح خاکستری از هر بلوک، بردار ویژگی آن استخراج می گردد. به منظور ارزیای کارایی ویژگی های مستخرج، روش پیشنهادی بر روی بانکی از تصاویر واقعی ریشه ها اعمال گردید. با توجه به نتایج بدست آمده میانگین مقادیر بردار ویژگی ریشه شامل به ترتیب ویژگی های واریانس، همبستگی، اختلاف خوشه و برجستگی خوشه 0/625، 0/669، 0/552 و 0/459 ست که این مقادیر با واریانس 0/153، 0/123، 0/099، 0/075 حاصل می گردد. نتایج فوق نشان می دهند که روش موردنظر این مقاله می تواند تفکیک مناسبی بین ریشه و پس زمینه ایجاد نماید.

کلیدواژه ها

گیاه شناسی، مینی رایزترون،ماتریس هم رخداد و بردار ویژگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.