ارزیابی فراوانی رنگدانه باکتری های محیطی در خاک مناطق حاصلخیز استان خراسان رضوی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS02_443
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 807
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین هاشمی بنی

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه میکروبیولوژی، شیراز، ایران

الهام معظمیان

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه میکروبیولوژی، شیراز، ایران

نگار اذر پیرا

استاد مرکز تحقیقات پیوند و ترمیم اعضا، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران

چکیده

تولید رنگدانه توسط میکروارگانیسم ها نسبت به منابع دیگر بسیار اهمیت دارد، زیرا مکروارگانیسم ها با رشد سریع، بازدهی بالاتر و استخراج راحت تر مزایای بیشتری دارند .برخی از این رنگدانه ها دارای عملکردهای بیولوژیکی مهمی از جمله فعالیت آنتی بیوتیکی، ضدقارچی، ضدتوموری، تضعیف کنندگی سیستم ایمنی هستند که از این رو بسیاری از آنها اثرات شیمی درمانی بالقوه ای دارند. به طور کلی متابولیت های رنگی میکروارگانیسم ها کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف دارند. هدف از این مطالعه جداسازی میکروارگانیسمها یا سویه های جدید تولید کننده رنگدانه و بررسی فراوانی رنگدانه باکتری های محیطی در خاک مناطق مختلف حاصلخیز استان خراسان رضوی می باشد. در تحقیق حاضر 8 نمونه خاک جدا شده از مناطق مختلف حاصلخیز استان خراسان رضوی جمع آوری و پس از تهیه رقت، هر نمون بر روی محیط نوترینت آگار و مولرآگار کشت داده شده. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که خاک مناطق مختلف حاصلخیز استان خراسان رضوی دارای فراوانی بالاتری از باکتری های تولید کننده، رنگدانه می باشد .

کلیدواژه ها

آنتی بیوتیک، بیولوژیکی، رنگدانه، ضد توموری، میکروارگانیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.