نگاهی به برخی از گونه های دارویی مهم مراتع آذربایجان شرقی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS02_435
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1252
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن پزشکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشگاه ارومیه

مهشید سوری

استادیار دانشکده طبیعی دانشگاه ارومیه

محمدرضا نجیب زاده

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی

منوچهر خانبابایی

کارشناس بخش تحقیقات منابع طبیعی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی

چکیده

براساس تقسیم بندی بیوکلیماتیک آمبرژه، آذربایجان شرقی دارای اقلیم خشک و نیمه خشک سرد می باشد وجود پستی و بلندی های زیاد در واحدهای کوهستانی قره داغ، میشو مرو و قوشا داغ، سهند، سبلان و بزغوش و نیز جلگه های واقع در میان آنها، باعث بوجود آمدن پوشش گیاهی و فلور غنی (که قسمت قابل توجهی از آنها را گونه های مرتعی و دارویی تشکیل می دهند شده است. مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان که خاستگاه اصلی آنها مراتع استان آذربایجان شرقی می باشد، استفاده گردید. گونه های شاخص و مهم دارویی با ارزش اقتصادی بالا، اهمیت درمانی زیاد و پرمصرف، خصوصیات گیاه شناسی، ترکیبات شمیایی، قسمتهای مورد استفاده از گیاه، خواص درمانی، مناطق رویشی نیز مشخص شده و تصاویر لازم تهیه گردید. در نتیجه از مجموع گونه های دارویی مورد بررسی مراتع استان که بالغ بر 328 گونه در 114 تیره می باشد، گونه های زیر به عنوان گونه های مهم مرتعی - دارویی مورد مطالعه قرار گرفتند. گل راعی یا هزار چشم یا علف چای Hypericum perforatum بومادران Achillea millefolium کبر یا کور یا علف مار Capparis spinosa خشخاش Papaver somniferum گون Astragalus spp ارمک یا ریش بز Ephedra major گلپر Heracleum percisum

کلیدواژه ها

آذربایجان شرقی، گونه های مهم دارویی، مراتع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.