اهمیت مطالعه توالیهای تکراری ژنومی به عنان نشانگرهای ژنتیکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS02_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 854
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

المیرا کتانچی خیاوری

کارشناس ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه پیا م نور واحد مشکین شهر

چکیده

عناصر تکراری ژنوم در بسیاری از فرایندهای زیستی نقش دارند، به عنوان سایتهای برشی برای عمل آنزیمهای برشی، نقش مهیمی در تکثیر DNA و تنظیم بیان ژن دارند. بسیاری از توالیهای تکراری در ژنوم، عناصر متحرک ژنتیکی هستند که اغلب ترانسپوزن یاعناصر ترانسپوزن نامیده می شود TEs چرا که این قابلیت را دارند که در جایگاه ژنومی جدید ادغام شوند. این ادغام TE ها اساساً منتج دو برابر شدن توالی هدف می شوند. طبقه بندی این عناصر براساس روشهای مختلف این عناصر در متحرک بودنشان است. چنین تنوعی از این نشانگرها باعث شده است که در مطالعات تنوع ژنتیکی، نقشه پیوستگی، نشان مند کردن ژن و تکامل بسیار سودمند باشد. یک نشانگر مولکولی بایستی جایگاه اورتولوگ را در 2 یا گونه های بیشتر بتواند تشخیص دهد و یک چند شکلی کافی را در ارتباط با یک گونه جهت تسهیل نقشه یابی (جایگاه نقشه) ارائه دهد.

کلیدواژه ها

عناصر تکراری، تنوع ژنتیکی، جایگاه چند شکل، سایتهای برشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.