بررسی عملکرد قاب های خمشی بتن آرمه متوسط بهسازی شده با سیستم ستون برشی با استفاده از تحلیل استاتیکی غیرخطی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی معماری، عمران و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ACUC01_135
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1005
نویسندگان
کارشناس ارشد زلزله، دانشگاه علم و صنعت ایران
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه پیام نور تبریز
چکیده
با توجه به گستردگی استفاده از سیستم های ساختمانی خمشی بتن مسلح در ساختمان های طراحی شده و آسیب پذیری این نوع سیستم های ساختمانی در برابر زلزله، لازم است بررسی دقیق تری بر روی سطوح عملکرد قاب های خمشی بتن مسلح باشکل پذیری متوسط و نیاز یا عدم نیاز این قاب ها برای مقاوم سازی، مطابق با ضوابط دستورالعمل بهسازی لرزه ای ساختمان های موجود، صورت گیرد. در این تحقیق سیستم ستون برشی بعنوان یکی از نوین تر ین سیستم ها ی سا زه ای بتن آرمه مطرح شده است که ضمن پایداری و مقاومت سازه ای، مسائل معماری نیز م ی تواند براحت ی در آن لحاظ شود . با عر یضنمودن ستون ها در یک جهت و پنهان کردن آنها در دیوار های جداکننده این مشکل تا حدودی می تواند برطرف شود . این سیستم در این تحقیق بعنوان سیستم ستون برشی شناخته می شود. در انجام این تحقیق، مدل سازی ساختمان قاب خمشیمبنا به شکل 3و 8 طبقه انجام شده و با مقایسه با عملکرد سیستم مختلط (قاب خمشی+دیوار برشی) و سیستم ستون برشی به کمک نرم افزارPERFORM 3Dبه بررسی سطح عملکرد آن به روش تحلیل بارافزون پرداخته شد. طبق نتایج به دست آمده سیستم ستون برشی به عنوان یک سیستم سازه ای جدید که در بحث مقاوم سازی سازه های موجود نیز کاربرد زیادی دارد به عنوان یک سیستم با مشخصات رفتاری مابین سیستم قاب خمشی و دیوار برشی عمل می کندکلیدواژه ها
سطح عملکرد، مقاوم سازی، قاب های خمشی بتن آرمه، ستون برشیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.