مروری بر نتایج مدل سازی عددی آزمایش نفوذ مخروط

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی معماری، عمران و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC01_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 926
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدصادق قرشی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه عمران، دانشکده فنی مهندسی دانشگاه قم.

مهدی خداپرست

دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی دانشگاه قم.

چکیده

در این مقاله به بررسی تحقیقات گذشته تا کنون در زمینه مدل سازی آزمایش نفوذ مخروط به کمک نرم افزار های تجاری موجود مانند آباکوس، پلکسیس و ... پرداخته شده است. آزمون نفوذ مخروط یکی از انواع آزمایش های صحرایی است که درآن مقدار مقاومت خاک در مقابل نفوذ استاتیکی توسط یک ابزار استوانه ای با نوک مخروطی به صورت مقاومت نوک و مقاومت جدار توسط دستگاه اندازه گیری می شود. در برخی از تحقیقات انجام شده، پژوهشگران به بررسی رابطه بین پارامترها و خصوصیات مختلف با مقاومت نوک و جدار بدست آمده از مدل سازی نفوذ مخروط به کمک نرم افزارپرداخته اند. و همچنین در برخی دیگر از این تحقیقات، مدل سازی نفوذ مخروط به کمک نرم افزار های مختلف انجام شده و میزان مقاومت نوک و یا جدار حاصل از مدل سازی با نتایج بدست آمده از آزمون نفوذ مخروط در محل واسنجی یا اصطلاحا کالیبره شده است. نزدیک بودن هرچه بیشتر نتایج حاصل از مدل سازی با نتایج واقعی نشان از دقت مدل و اعتبار آن مدل سازی دارد. انجام دقیق مدل سازی این آزمایش ها و تطبیق هرچه بیشتر آنها با نتایج بدست آمده در محل، می تواند موجب کاهش تعداد این آزمایش ها و به تبع آن کاهش زمان و هزینه های مطالعاتی به خصوص در پروژه های بزرگ شود

کلیدواژه ها

مدل سازی عددی، آزمایش نفوذ مخروط، آزمایش های صحرایی، واسنجی یا کالیبراسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.