بررسی بارزه ی نور در مسجد نصیر الملک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس تخصصی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: AAUC01_260
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه داستان

دانشگاه شیراز

سینا کرمی راد

دانشگاه شیراز

چکیده

از دیرزمان، عنصر نور در اسطوره، تاریخ و فلسفه جهان شناسی اقوام گوناگون حضور داشته است و در تمام فرهنک ها و ادیان به نور توجه بسیار شده است از آیین مصر باستان تا بودا و اسلام ، همگی نور را به عنوان مظهری از قدرتی مطلق بیان می کنند که همه کائنات وملزومات از او نشات می گیرند . نور در بناهای اسلامی توجه بسیار شده و عرفای ایرانی در این زمینه نظریات متعددی را بیان کرده اندعرفا نور را عقل نامیدند و گاهی عشق. گاهی قسمتی از عقل را نور نامیدند و گاه خالق را نور دانستند و آن را نورالانوار نامیدند اما مفهوم و معنای انسان نورانی چیزی است که می تواند از این تعاریف ما را به مفهوم هنر و بالاخص هنر ایرانی برساند که این تلالو نور را می توان در آثار معماری اسلامی ایران از جمله مسجد شیخ لطف الله ، مسجدنصیرالملک و ... اشاره کرد .روش تحقیق در این مقاله توصیفی و تحلیلی و روش جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی است .در این پژوهش پس از اشاره به نظریات نور و دسته بندی آن به صورت توالی زمانی و دیدگاه های نور و نقش آن در معماری ، به بررسی بارزه نور در مسجد نصیرالملک پرداخته می شود .

کلیدواژه ها

نور، معماری، قاجار، هنر اسلامی، رنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.