تاثیر استفاده از نقوش فرش در معماری ایرانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس تخصصی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: AAUC01_189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه مهندسی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه معماری ، شیراز

هادی کشمیری

دکتری شهرسازی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه معماری ،شیراز

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی کاربرد نقوش فرش و کاربرد آن در طراحی بناهای دوران معاصر است. اشکال هنری با حفظ هویت کهن خود و تغییرات اسلامی و با معانی ویژه مذهبی در ساخت و سازه های معماری اسلامی بکار رفته است، از این رو نقش و نگارهای ایرانی، نمایانگر دانش و تفکر اقوام گذشته است که در بناهای دوران معاصر نیز مورد استفاده قرار گرفته است. روش پژوهش به صورت توصیفی-تحلیلی است. روش جمع آوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای و اسنادی است. نتایج حاصل نشان می دهد که با مرور بر معماری ایرانی و متقلابلا نقوش استفاده شده در فرش های ایرانی می توان به بازتاب گونه ای جدید از تفکر بصری دست پیدا کرد، که رابطه تنگاتنگ با فرهنگ وملیت و مذهب ایرانی دارد واگر در بناهای دوره معاصر استفاده شود هم آمیزی مرز های هویتی و فرهنگی تصاویر در پهنه بازخوانی ادراک حسی در معماری، ساختارهای عقلانی و تاریخی گذشته تصویر می کشد.

کلیدواژه ها

نقوش فرش، هویت، بازخوانی ادراک، معماری ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.