باز شناخت الگوهای رفتاری بنای تخت جمشید و ارائه راه کارهای آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس تخصصی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: AAUC01_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا خدادادی فر

کارشناس ارشد معمار

نیما ولی بیگ

استادیار دانشگاه هنر اصفهان

چکیده

هدف: ساختارهای باستانی و بناهای تاریخی موجود در کالبد شهر، در بهبود کیفیت شهرها و ارتقای ارزش های زیبایی شناختی، ایدلوژیک و اجتماعی از ارزش ویژه ای برخوردارند و بستری برای فعالیت های تفریحی و گردشگری دیگر شهرها به شمار می روند.با توجه به ساختار فضای شهری بنای تخت جمشید و تاثیر گذاری تردد بازدید کننده گان در این مکان و همین طور تحت تاثیر قرار گرفتن الگوهای رفتاری بازدید کنندگان از این قبیل عواملی چون سد سازی در نزدیکی ان،بدون هیچ گونه محدودیتی با توجه به بافت باستانی این بنا، اینجانب را ملزم به پژوهش در مورد حفاظت و آسیب های وارده برآن براساس الگوهای رفتاری اشخاص متعدد در این محیط ارزشمند دانسته ام. این بنای تاریخی و فرهنگی جوهره پذیرش روزانه صدها گردشگر داخلی و خارجی را دارد. اما لازمه به فعلیت رسیدن این جوهره، کشیدن دستی با اراده و پشتوانه بر ظاهر این بناهای باعظمت است. این پژوهش به منظور بررسی میزان تاثیر جاذبه های گردشگری در فعالیت های نوسازی و بهسازی بافت تاریخی بنای تخت جمشید صورت گرفته است. روش این تحقیق تاریخی، توصیفی، تحلیلی است. نتایج پژوهش نشان می دهد که با وجود جاذبه های فراوان گردشگری در بنا هنوز آنگونه که انتظار می رود این صنعت برامر بهسازی و نوسازی تاثیر گذار نبوده است. هرچند نمی توان تاثیرات آن را در بهسازی برخی از مجموعه های آن نادیده گرفت. اما با درنظر گرفتن مواردی چون: اصل وجود حفظ بنای تاریخی و جلوگیری از تخریب بافت،الگو پذیری از باززنده سازی نمونه های جهانی با حفظ ارزش های بومی منطقه ،اهمیت دادن به نیازهای گردشگری با توجه به شاخص های جهانی می توان آینده ای روشن برای توسعه صنعت گردشگری و به تبع آن گسترش فعالیت های نوسازی و بهسازی و بهبودی الگوهای رفتاری بازدید کنندگان پیش بینی کرد.این مقاله بران است تا نکات رفتاری بازدید کنندگان پیش بینی کرد. این مقاله برآن است تا نکات ویژه ای را برای نخستین بار در زمینه اثر پذیری الگوهای رفتاری بر بنای تاریخی تخت جمشید را از مقوله روانشناختی بیان دارد.

کلیدواژه ها

بناهای تاریخی، الگوهای رفتاری، بازدیدکنندگان، جاذبه های گردشگری، شاخص های جهانی، صنعت گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.