بررسی چالش های گذشته و پیش رو در معماری ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس تخصصی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: AAUC01_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 990
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام دریای لعل

دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

شاید بتوان گفت دغدغه اصلی و مهم در نگاه به معماری معاصر ایران، دل کندن از الگوهای کارامد معماری گذشتگان و به وجود اوردن الگوهایی نوین با بهره گیری از دانش و امکانات امروزی است. الگوهای که شاید کمتر کسی باشد که نتواند مصادیق ان را در ذهن مجسم کند، مصادیقی که از سده ها قبل در معماری این مرز و بوم وجود داشته و در طی قرن ها به نوعی تکامل و رشد دست یافته تابه قرن اخیررسیده است. معماری امروز ایران به دلیل برداشت سطحی که ناشی از نگاهی حسرت آمیز به معماری غربی است با چالش های فراوانی رو به روست، ریشه های این چالش را باید در سال های اولیه قرن حاضر جست جایی که دگرگونی فکری و فرهنگی جامعه ایران باعث ایجاد تحول در معماری معاصر ما شده است. امروزه مواجهه با این دگرگونی ها اجتناب ناپذیر است. با نگاهی به معماری گذشته ایران به نظر میرسد این معماری در دوره های مختلف توانسته با تغییرات موجود سازگار گشته و به تعادل برسد. اما اکنون سوال این است که چرااین اتفاق در دوره جدید یا شرایط جدید امکان پذیر نیست؟ در این مقاله سعی شده است با بررسی معماری معاصر ایران و مصادیق بارز آن به صورت تفسیری-تاریخی، راهکاری برای برون رفت ازچالش کنونی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

معماری معاصر، دوره التقاط گرایی، معماری سنتی، معماری بومی ، هویت معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.