ارزیابی و شناسایی پتانسیل های گردشگری روستایی به منظور توسعه پایدار مطالعه موردی : روستای آبملخ

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس تخصصی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: AAUC01_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سادات هاشمی نسب

مدرس دانشگاه فنی دختران اصفهان و دانشجوی دکتری دانشگاه اصفهان

حکیمه موسوی

دانشجوی معماری دانشکده فنی دختران اصفهان

سمیرا رضایی

دانشجوی معماری دانشکده فنی دختران اصفهان

چکیده

دولت موکلف است که جهت توسعه روستا ها اقدامات لازم را انجام دهد و نابرابری های موجود شهری، روستایی وعشایر را کاهش دهد وهمچنین به منظور تامین نیاز وکیفیت زندگی روستاییان و کشاورزان تلاش های لازم را به عمل آورد احداث ، ترمیم ، نگهداری راه ها ، پیش بینی مکان ورزشی، سازماندهی حمل و نقل روستاییان ودسترسی راحت به شهر از جمله این وظایف می باشد.روش پژوهش مذکور توصیفی تحلیلی ومیدانی می باشد. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی و شناسایی نقاط قوت و ضعف روستای آبملخ به منظور توسعه گردشگری در راستای پایداری این روستا می باشد.که بعضی از نقاطضعفی که در این روستا چشمگیر می باشد و مانع توسعه روستا محسوب می شود، نبود جاده برای گردشگران می باشد که توریست ها با دیدن راه خاکی آن از رفتن به روستا صرف نظر می کنند و دیگر مشکلات آن کمبود عرضه تسهیلات اقامتی می باشد با توجه به اینکه خانه های به جامانده میتوانند مکان مناسبی برای اقامت چند روزه مسافرین باشد. و دیگر مشکل روستا فصلی بودن طبیعت گردشگری آن می باشد. از پتانسیل های روستا میتوان به این اشاره نمود که در نزدیکی جاده اصلی اصفهان به یاسوج می باشدوگردشگران زیادی را به خود جذب می کند آب فراوان وگوارای آن، و چشمه هایی که در آن بوجود آمده مناسب آب معدنی می باشد. چشم انداز طبیعی وآبشار های موجود درآن، روحیه مهما ننوازی و امکان تطابق شرایط فرهنگی برای جذب گردشگران از مهم ترین نقاط قوت روستا به حساب می آید. و از دیگر موارد عناصر آب و هوایی، هوایمعتدل و سرد، میزان بارندگی بالا به دلیل نزدیکی به ارتفاعات دنا در منطقه و پاکی هوا می باشد .

کلیدواژه ها

گردشگری روستایی، توسعه پایدار، روستای آبملخ، برنامه ریزی روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.