مقایسه ی دقت درون یابی های Kriging ی IDW درتخمین مقدارکاهش سطح آب وخصوصیات کیفی آبهای زیرزمینی دشت قزوین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCEE01_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ملایی

دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی منابع آب دانشگاه زابل

معصومه دلبری

دانشیارگروه مهندسی آب دانشگاه زابل

چکیده

افزایش مصرف آب باعث کاهش کمی و کیفی آبهای قابل استفاده شده است. با توجه به این وضعیت، شناخت منابع کمی و کیفی آب برای داشتن کشاورزی پایدار امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. با توجه به تأمین آب سطح وسیع زیر کشت محصولات کشاورزی دشت قزوین اعم از گندم، جو، ذرت، یونجه و صیفیجات توسط آبهای زیرزمینی، در این تحقیق دقت روشهای رایج درونیابی شامل کریجینگ و وزندهی معکوس فاصله IDW در تخمین مقدار سطح آبهای زیرزمینی و خصوصیات کیفی آب مورد مقایسه قرار گرفت. اطلاعات مورداستفاده شامل تراز سطح آب و مقادیر پارامترهای SAR ،EC است که درتعداد 53 حلقه چاه در دشت قزوین در فصل بهار سالهای 1382 و 1390 اندازه گیری شده است. برای مقایسه روشها ازفن اعتبارسنجی متقابل و معیارهای جذر میانگین مربعات خطا RMSE و میانگین خطا ME استفاده گردید. نتایج نشان داد که برای تخمین سطح آب زیرزمینی در هر دو سال 1382 و 1390 روش IDW با توان دو با مقادیر RMSE به ترتیب برابر با 05/19 و 32/22 نسبت به کریجینگ با مدل نیمتغییرنمای کروی وگوسی عملکرد بهتری داشت. از طرفی برای تخمین خصوصیات کیفی آب در سال 1382 و 1390 روش کوکریجینگ برای پارامترها کیفی عملکرد بهتری داشت

کلیدواژه ها

آبهای زیرزمینی ، ویژگی کمی ، ویژگی کیفی ، درون یابی ، کریجینگ ، وزن دهی عکس فاصله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.