مدلسازی عددی سه بعدی برای تخمین ضرایب شدت تنش و مسیر انتشار ترک در صفحه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCEE01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1073
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدتقی کاظمی

دانشیار عضو هیات علمی دانشگاه آزاد قزوین

رامین فریدوند

دانشجوی ارشد سازه

چکیده

استفاده از قوانین انتشار ترک بر اساس عوامل شدت استرس (SIFs) جزء پرکاربردترین روشهای مهندسی مکانیک شکست است. مشخصه SIFs به عنوان پارامترهای مهم در تجزیه و تحلیل شکست است. در تجزیه و تحلیل شکست الاستیک، SIFs به میزان تنش نزدیک به نوک ترک و ارائه اطلاعات اساسی در مورد نحوه انتشار ترک را مشخص میکند.استفاده از قوانین انتشار ترک بر اساس عوامل شدت استرس ) SIFs ( جزء پرکاربردترین روشهای مهندسی مکانیک شکست است. مشخصه SIFs به عنوان پارامترهای مهم درتجزیه و تحلیل شکست است. در تجزیه و تحلیل شکست الاستیک، SIFs به میزان تنش نزدیک به نوک ترک و ارائه اطلاعات اساسی در مورد نحوه انتشار ترک را مشخص میکند.زمانی که بار گذاری و یا هندسه یک سازه حول ترک متقارن نباشد، پارگی در حالت مرکب از بارگذاری رخ می دهد و ترک در یک خط مستقیم منتشر نمی شود. پس برای تعیینجهت جدیدی از انتشار ترک، استفاده از معیارهای زاویه پیچخوردگی لازم است. هدف از این کار ارائه مدل عددی از انتشار ترک ،تحت شرایط مرکب از حالت بارگذاری است. اینروش بصورت برونیابی جابجایی در یک کد FE و نظریه میزان انرژی کرنش استوار است. در هر ترک میزان افزایش طول و زاویه پیچخوردگی به عنوان یک تابع از عوامل شدت تنشارزیابی شده است. این مقاله با هدف تعیین SIFs برای مسئله انتشار ترک تحت آنالیز شکست الاستیک خطی با استفاده از روش برونیابی جابجایی است که در برنامه المان محدودANSYS اجرا می شود. محور اصلی این پژوهش بررسی چگونگی رشد و انتشار ترک در یک صفحه تحت بارگذاری نامتقارن و شرایط مد مرکب می باشد. برنامه المان محدود ANSYS و برنامه رشد ترک FRANC3D برای شبیه سازی رشد ترک و محاسبه تنش و ضریب شدت تنش مورد استفاده قرار می گیرد

کلیدواژه ها

ضرایب شدت تنش، مد مرکب، انتشار ترک، ناخالصی، شکست الاستیک خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.