شناسایی مهمترین عوامل وقوع سیل در شهر رشت ( نمونه موردی شهر رشت)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی سیلاب با رویکرد سیلاب های شهری
  • کد COI اختصاصی: IFMC03_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1967
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عثمان حسینی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

سیل یکی از جدی ترین بلایای طبیعی است که همواره جوامع بشری را به ویژه در مجاورت رودخانه ها مورد تهدید قرار می دهد. هدف ریشه یابی وقوع سیل و سرمایه گذاری مناسب در جهت بهینه کردن مدیریت سیل و کاهش خسارات جانی و مالی و همچنین جلوگیری از هدر رفتن سرمایه در بخش های نامرتبط با سیل می باشد. در تحقیق حاضر 20 عامل وقوع سیل در شهر رشت شناسایی و طی 50 عدد پرسشنامه به نظر سنجی مسئولین شهری درآمد. طبق داده ها عدم شبکه زهکشی مناسب و رواناب سطحی با 64 درصد - عدم وجود نهاد و پرسنل اموزش دیده در مدیریت بحران با 40 درصد - نبود شبکه اگو و فاضلاب شهری مناسب در جهت هدایت سیل با 47 درصد - عدم وجود شبکه اعلام خطر در شهر برای اعلام سیل های احتمالی 46 درصد و از بین رفتن پوشش جنگلی و افزایش وقوع سیل با 40 درصد بیشترین درصد اهمیت را به خود اختصاص دادند. بهبود شبکه زهکشی وفاضلاب شهری - جلوگیری از تخریب جنگلها و آموزش پرسنل مرتبط با بحرانهای مختلف از مهمترین پیشنهادات برای محدود کردن وقوع سیل و کاهش خسارات در شهر می باشد.

کلیدواژه ها

سیل ، مدیریت بحران ، بلایای طبیعی ، سیل خیزی ، بحران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.