بررسی عناصر کالبدی فضایی در برج های چند منظوره از بعد روانشناسی محیطی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_870
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 754
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز،ایران
عضو هیئت علمی،گروه معماری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران
چکیده
امروزه رشد ساختمانهای بلند با توجه به خصوصیات ویژگی های آن در کنار آثار مثبت با تهدیداتی نیز همراه است با توجه به اینکه نقاط قوت و ضعف در طراحی برج های بلند مرتبه و عناصر کالبدی فضایی آن، بر علوم رفتاری و سازه ای انسان تاثیر مستقیم دارد، لذا وظیفه ای بس حساس بر عهده معماران می باشد تا با ارائه راهکارهای مفید، کمترین صدمه بر روح و روان و نیز جسم انسان وارد شود. در مقاله حاضر بررسی های به عمل آمده در نمونه های برج های جهان در جهت رسیدن به شناخت عناصر کالبدی و فضایی برای بررسی مطالعات انسان سنجی و ارگونومی اهداف پژوهش خواهد بود. روش تحقیق در پژوهش حاضر تحلیلی– توصیفی و ابزار گردآوری اطلاعات بصورت کتابخانه ای می باشد. لذا این نوشتار با مبنا قرار دادن جداول، به تحلیل هندسه، فرم و نحوه بهره گیری از تهویه و روشنایی در برج های چند منظوره جهان می پردازد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که که از میان نمونه های موردی فرم های هندسی مکعبی به لحاظ داشتن مقیاس انسانی و متقارن بودن در نما و سازه از لحاظ تاثیر بصری و روانی و نیز رفتارهای مفید خواهند بود.کلیدواژه ها
برج های چند منظوره ، عناصر کالبدی فضایی ، ارگونومی ، فرم ، هندسه ، علوم رفتاریمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.