تحلیل پروژه احیای میدان عتیق اصفهان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
  • کد COI اختصاصی: ICOHACC01_713
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3045
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر سیفی

دکتری معماری مدرسه معماری گرنوبل فرانسه،استاد مدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

سید محمد امین صدرالدینی

دانشجوی کارشناسی پیوسته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحدتبریز

فرزاد ابراهیم نیا

دانشجوی کارشناسی پیوسته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد - تبریز

چکیده

شاید به جرأت بتوان گفت که اجرای پروژه عظیم (احیای میدان عتیق) بزرگترین پروژه اجرا شده در جهت حفظ و نگه داری میراث فرهنگی میهن عزیزمان پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران بوده است.میدان عتیق یا میدان قدیم اصفهان یادگار دوره سلجوقی ایران ، در طول تاریخ دستخوش اتفاقات عدیده ای بوده است . شاید بهترین اتفاقات را از مرکز شهر بودنش در زمان سلجوقیان ، تا از دست دادن اهمیت مرکزیش در زمان صفویان (به نفع احداث میدان نقش جهان یا میدان نو) و در نهایت عبور خیابان های افقی و عمودی عریض از پیکره این میدان در دوران پهلوی اول و دوم که منجر به نابودی کلیت این میراث تاریخی شد ؛ بتوان نام برد .پروژه ی احیای مجدد این میدان تاریخی که از چند سال اخیر کلید خورد و با شتاب در خور توجه ی پیش رفت و در تابستان سال 1392 افتتاح شد ، در عین تحسین برانگیز بودن نیازمند تاملی عمیق تر با مفاهیم روز احیای میراث تاریخی در جهان و تحلیل جوانب مختلف می باشد. در این مقاله ، ضمن مطالعه و طراحی و اجرای این پروژه تلاش خواهیم نمود تا به اصول احیای پیکره این میدان و عناصر جدید آن تاملی عمیق داشته باشیم و پیشنهادهایی را در جهت هر چه بهتر شدن این میدان احیا شده مطرح نماییم .

کلیدواژه ها

میدان عتیق ، اصفهان ، احیا و و نوسازی ، میراث فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.