تحلیل پروژه احیای میدان عتیق اصفهان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC01_713
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3045
نویسندگان
دکتری معماری مدرسه معماری گرنوبل فرانسه،استاد مدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
دانشجوی کارشناسی پیوسته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحدتبریز
دانشجوی کارشناسی پیوسته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد - تبریز
چکیده
شاید به جرأت بتوان گفت که اجرای پروژه عظیم (احیای میدان عتیق) بزرگترین پروژه اجرا شده در جهت حفظ و نگه داری میراث فرهنگی میهن عزیزمان پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران بوده است.میدان عتیق یا میدان قدیم اصفهان یادگار دوره سلجوقی ایران ، در طول تاریخ دستخوش اتفاقات عدیده ای بوده است . شاید بهترین اتفاقات را از مرکز شهر بودنش در زمان سلجوقیان ، تا از دست دادن اهمیت مرکزیش در زمان صفویان (به نفع احداث میدان نقش جهان یا میدان نو) و در نهایت عبور خیابان های افقی و عمودی عریض از پیکره این میدان در دوران پهلوی اول و دوم که منجر به نابودی کلیت این میراث تاریخی شد ؛ بتوان نام برد .پروژه ی احیای مجدد این میدان تاریخی که از چند سال اخیر کلید خورد و با شتاب در خور توجه ی پیش رفت و در تابستان سال 1392 افتتاح شد ، در عین تحسین برانگیز بودن نیازمند تاملی عمیق تر با مفاهیم روز احیای میراث تاریخی در جهان و تحلیل جوانب مختلف می باشد. در این مقاله ، ضمن مطالعه و طراحی و اجرای این پروژه تلاش خواهیم نمود تا به اصول احیای پیکره این میدان و عناصر جدید آن تاملی عمیق داشته باشیم و پیشنهادهایی را در جهت هر چه بهتر شدن این میدان احیا شده مطرح نماییم .کلیدواژه ها
میدان عتیق ، اصفهان ، احیا و و نوسازی ، میراث فرهنگیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.